مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

846
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

513
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه بازده و ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گل، برگ، ساقه و سرشاخه گلدار Tanacetum polycephalum Schultz. Bip. Subsp. polycephalum در شرایط مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 663 | صفحه پایان 672

چکیده

 گونه Tanacetum polycephalum از خانواده کاسنی و جنس مینا, گیاهی معطر و چندساله و دارای خواص دارویی متعدد است. در این تحقیق به منظور بررسی و مقایسه کمّی و کیفی اسانس سرشاخه گلدار و هر یک از اجزای آن (گل, برگ و ساقه) به صورت مجزا, برای اولین بار, ابتدا بذر T. polycephalum Schultz. Bip. Subsp. polycephalum از استان کردستان (اطراف شهرستان قروه) جمع آوری و در مزرعه تحقیقاتی ایستگاه تحقیقات البرز, واقع در شهرستان کرج وابسته به مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور, کشت شد. پس از جمع آوری اندام هوایی گیاه در زمان اوج گلدهی, جدا کردن اندام ها و خشک کردن در سایه, اسانس گیری به روش تقطیر با آب انجام شد. اسانس های حاصل با استفاده از دستگاه های گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه کمّی و کیفی قرار گرفتند. بیشترین بازده اسانس (W/W نسبت به وزن خشک) از سرشاخه گلدار (0. 87%) و کمترین بازده اسانس از ساقه (0. 12%) بدست آمد. بازده اسانس برگ, 0. 61% و گل نیز 0. 46% بود. عمده ترین ترکیب های تشکیل دهنده اسانس سرشاخه گلدار کامفور (35. 5%), سیس کریزانتنول (10. 1%) و آلفا-ترپینن (9. 5%) بودند. در حالی که در اسانس گل 8/25% کامفور و 21. 4% ترانس کریزانتیل استات وجود داشت. در اسانس برگ نیز 25. 4% کامفور, 2/1313. 2% آلفا-ترپینن و 11. 2% سیس کریزانتنول وجود داشت. در حالی که ترکیب های عمده اسانس ساقه ترانس-بتا-فارنزن (39. 7%) و کامفور (8. 5%) بودند. براساس نتایج این تحقیق, اگر هدف از استخراج اسانس این گیاه دستیابی به کامفور و سیس کریزانتنول, به ترتیب اسانس گیری از سرشاخه گلدار و برگ قابل توصیه است, اما برای دریافت میزان بیشتر ترانس کریزانتیل استات, اسانس گیری از گل قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خامه سیفی، آزاده، و سفیدکن، فاطمه. (1396). مقایسه بازده و ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گل, برگ, ساقه و سرشاخه گلدار Tanacetum polycephalum Schultz. Bip. Subsp. polycephalum در شرایط مزرعه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(4 (پیاپی 84) )، 663-672. SID. https://sid.ir/paper/105363/fa

    Vancouver: کپی

    خامه سیفی آزاده، سفیدکن فاطمه. مقایسه بازده و ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گل, برگ, ساقه و سرشاخه گلدار Tanacetum polycephalum Schultz. Bip. Subsp. polycephalum در شرایط مزرعه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(4 (پیاپی 84) ):663-672. Available from: https://sid.ir/paper/105363/fa

    IEEE: کپی

    آزاده خامه سیفی، و فاطمه سفیدکن، “مقایسه بازده و ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گل, برگ, ساقه و سرشاخه گلدار Tanacetum polycephalum Schultz. Bip. Subsp. polycephalum در شرایط مزرعه،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 4 (پیاپی 84) ، pp. 663–672، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105363/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا