مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,401
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

655
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب های شیمیایی و فعالیت ضد قارچی اسانس میخک هندی (Syzygium aromaticum L. )

صفحات

 صفحه شروع 552 | صفحه پایان 562

چکیده

 هدف از این پژوهش, مطالعه فعالیت ضدقارچی گل میخک هندی (Syzygium aromaticum L. ), علیه سه پاتوژنAlternaria alternate, Botrytis cinerea و Fusarium solani جدا شده از میوه های گوجه فرنگی, گیلاس و سیب زمینی با اضافه کردن قارچ به محیط کشت آنها و همچنین شناسایی خاصیت ضد قارچی این اسانس به عنوان نگهدارنده مواد غذایی در برابر این پاتوژن ها می باشد. اسانس گیاه با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شد و شناسایی و میزان این اسانس با استفاده از دو روش گاز کروماتوگرافی جرمی و گاز کروماتوگرافی انجام شد. مهمترین ترکیب های موجود در اسانس میخک هندی به ترتیب اوژنول (09/87%), اوژنول استات (71/9%), آرومادندرن (67/0%) و کاویکول (3/0%) بود. این اسانس بیشترین درصد بازدارندگی از رشد را روی قارچ B. cinerea داشت. به نحوی که در غلظت 200 میکرو لیتر در لیتر, به طور میانگین 97% از رشد این قارچ جلوگیری کرد. ولی درصد بازدارندگی از رشد در همین غلظت روی قارچ A. alternata و F. solani به طور میانگین به ترتیب 87% و 84% بود. غلظت 500 و 1000 میکرو لیتر در لیتر اسانس بیش از 95% و 100% از رشد هر سه قارچ جلوگیری کرد. بهترین غلظت اسانس در جلوگیری از رشد قارچ ها روی بافت میوه ها برای قارچ B. cinerea در غلظت 200 و برای دو قارچ دیگر در غلظت 1000 میکرو لیتر در لیتر بود. خاصیت قارچ کشی اسانس میخک در اثر ترکیب های فنولی موجود در آن مثل اوژنول است. در نتیجه ما نشان دادیم که اسانس Syzygium aromaticum به طور مؤثری علیه بیماری های پس از برداشت کاربرد دارد و از خاصیت ضد عفونی کننده آن می توان در بخش بیماری شناسی گیاهان استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسویان، سیدمسلم، و درویش نیا، مصطفی. (1396). ترکیب های شیمیایی و فعالیت ضد قارچی اسانس میخک هندی (Syzygium aromaticum L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(4 (پیاپی 84) )، 552-562. SID. https://sid.ir/paper/105372/fa

    Vancouver: کپی

    موسویان سیدمسلم، درویش نیا مصطفی. ترکیب های شیمیایی و فعالیت ضد قارچی اسانس میخک هندی (Syzygium aromaticum L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(4 (پیاپی 84) ):552-562. Available from: https://sid.ir/paper/105372/fa

    IEEE: کپی

    سیدمسلم موسویان، و مصطفی درویش نیا، “ترکیب های شیمیایی و فعالیت ضد قارچی اسانس میخک هندی (Syzygium aromaticum L. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 4 (پیاپی 84) ، pp. 552–562، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105372/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا