مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,190
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

307
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روشهای مختلف بسته بندی بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه دارویی بادرشبی (.Dracocephalum moldavica L)

صفحات

 صفحه شروع 142 | صفحه پایان 157

چکیده

 در این تحقیق به منظور بررسی اثر بسته بندی های مختلف بر میزان اسانس, فعالیت آنتی اکسیدانی, میزان ترکیب های فنلی, فلاونوئید کل, فلاون و فلاونول, بار میکروبی و رنگ گیاه دارویی بادرشبی (.Dracocephalum moldavica L).), آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی شامل 9 تیمار با سه تکرار انجام شد. تیمارهای بسته بندی شامل: P1: تیمار شاهد (فاقد بسته بندی خاص), P2: پاکت های پلی اتیلنی با ترکیب گازی هوای معمولی در معرض نور, P3: پاکت های پلی اتیلن- پلی آمید با ترکیب گازی هوای معمولی در معرض نور, P4: پاکت های پلی اتیلن- پلی آمید با ترکیب گازی هوای معمولی در تاریکی, P5: پاکت های پلی اتیلن- پلی آمید با ترکیب گازی 5% O2 و 95% N2 در معرض نور, P6: پاکت های پلی اتیلن- پلی آمید با ترکیب گازی O2 %5 و N2 %95 در تاریکی, P7: پاکت های پلی اتیلن- پلی آمید تحت خلا در معرض نور, P8: پاکت های پلی اتیلن- پلی آمید تحت خلا در تاریکی و P9: نمونه گیاهی خشک شده قبل از بسته بندی بود. بسته های مذکور به مدت 3 ماه در دمای اتاق نگهداری شدند. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان دهنده تاثیر معنی دار تیمارها بر برخی فاکتورهای اندازه گیری شده بود. بالاترین میزان اسانس (درصد حجمی به وزنی) مربوط به نمونه قبل از بسته بندی و تیمار پاکت های پلی اتیلن- پلی آمید تحت خلا در تاریکی بود (به ترتیب 0.73% و 0.72%). کمترین میزان اسانس مربوط به تیمار شاهد (بدون بسته بندی) و تیمارهای P2 و P5 به ترتیب با 0.28%, 0.37% و 0.39% بود. از نظر فعالیت آنتی اکسیدانی, تیمارهای قبل از بسته بندی,P1 و P5 دارای بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانتی بودند در حالی که تیمارهای P2 و P4 دارای کمترین میزان بودند. بیشترین (188.8) و کمترین (72.8) میزان ترکیب های فنلی به ترتیب در تیمارهای قبل از بسته بندی و P2 بدست آمد. بیشترین (78.6 میلی گرم کوئرستین بر گرم وزن خشک نمونه) و کمترین (14.1) میزان ترکیب های فلاونوئیدی به ترتیب در تیمارهای P9 و P7 بدست آمد. از نظر آلودگی قارچی بالاترین میزان (4×103 Cfu) مربوط به نمونه قبل از بسته بندی بود و بقیه تیمارها از این نظر در یک گروه قرار داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بابالار، مصباح، محتشمی، سعیده، ابراهیم زاده موسوی، سیدمحمد، و میرجلیلی، محمدحسین. (1393). اثر روشهای مختلف بسته بندی بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه دارویی بادرشبی (.Dracocephalum moldavica L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 30(1 (پیاپی 63))، 142-157. SID. https://sid.ir/paper/105408/fa

    Vancouver: کپی

    بابالار مصباح، محتشمی سعیده، ابراهیم زاده موسوی سیدمحمد، میرجلیلی محمدحسین. اثر روشهای مختلف بسته بندی بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه دارویی بادرشبی (.Dracocephalum moldavica L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1393؛30(1 (پیاپی 63)):142-157. Available from: https://sid.ir/paper/105408/fa

    IEEE: کپی

    مصباح بابالار، سعیده محتشمی، سیدمحمد ابراهیم زاده موسوی، و محمدحسین میرجلیلی، “اثر روشهای مختلف بسته بندی بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه دارویی بادرشبی (.Dracocephalum moldavica L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 30، no. 1 (پیاپی 63)، pp. 142–157، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105408/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button