مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,274
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شرایط کشت و روشهای مختلف خشک کردن، بر مدت زمان خشک شدن، میزان اسانس، خصوصیات رنگ و بار میکروبی گیاه دارویی بادرشبی (.Dracocephalum moldavica L)

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 254

چکیده

 خشک کردن یکی از مراحل مهم پس از برداشت گیاهان دارویی می باشد که نقش مهمی در کمیت و کیفیت محصول دارد. به منظور بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن بر سرعت خشک شدن,‏ میزان اسانس,‏ خصوصیات رنگ و بار میکروبی گیاه بادرشبی,‏ آزمایشی بصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور روش خشک کردن (5 روش) و شرایط کشت (2 شرایط) با سه تکرار اجرا گردید. فاکتور اول و دوم به ترتیب عبارت بودند از: روشهای خشک کردن (1- آفتاب 2- سایه 3- آون با دمای 30 درجه سانتی گراد 4- آون با دمای 40 درجه سانتی گراد 5- آون با دمای 50 درجه سانتی گراد) و شرایط کشت ( 1- کشت در شرایط گلخانه و خارج از فصل 2- کشت در مزرعه). خشک کردن نمونه ها تا زمانی که وزن آنها به محتوای رطوبتی 10 درصد بر پایه وزن تر یا 0.1 بر پایه وزن خشک رسید ادامه داشت. نتایج نشان دهنده تاثیر معنی دار تیمارها بر تمامی فاکتورهای اندازه گیری شده بود. به طوری که در هر دو شرایط مزرعه و گلخانه کمترین زمان خشک شدن (11 و 14 ساعت) در روش آون با دمای 50 درجه سانتی گراد و بیشترین آن (55 و 73 ساعت) مربوط به تیمار سایه بود. بالاترین درصد اسانس (وزنی- وزنی) در هر دو شرایط مربوط به تیمار سایه و کمترین آن مربوط به آون دمای 40 و 50 درجه سانتی گراد بود. همچنین تیمارهای آون با دمای 50 درجه و آفتاب به طور موثری توانستند بار میکروبی را کاهش دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محتشمی، سعیده، بابالار، مصباح، ابراهیم زاده موسوی، سیدمحمد، میرجلیلی، محمدحسین، و ادیب، جمانه. (1391). اثر شرایط کشت و روشهای مختلف خشک کردن, بر مدت زمان خشک شدن, میزان اسانس, خصوصیات رنگ و بار میکروبی گیاه دارویی بادرشبی (.Dracocephalum moldavica L). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 43(2)، 243-254. SID. https://sid.ir/paper/148003/fa

    Vancouver: کپی

    محتشمی سعیده، بابالار مصباح، ابراهیم زاده موسوی سیدمحمد، میرجلیلی محمدحسین، ادیب جمانه. اثر شرایط کشت و روشهای مختلف خشک کردن, بر مدت زمان خشک شدن, میزان اسانس, خصوصیات رنگ و بار میکروبی گیاه دارویی بادرشبی (.Dracocephalum moldavica L). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1391؛43(2):243-254. Available from: https://sid.ir/paper/148003/fa

    IEEE: کپی

    سعیده محتشمی، مصباح بابالار، سیدمحمد ابراهیم زاده موسوی، محمدحسین میرجلیلی، و جمانه ادیب، “اثر شرایط کشت و روشهای مختلف خشک کردن, بر مدت زمان خشک شدن, میزان اسانس, خصوصیات رنگ و بار میکروبی گیاه دارویی بادرشبی (.Dracocephalum moldavica L)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 43، no. 2، pp. 243–254، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148003/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button