مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

717
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آنالیز و مقایسه اسانس گل و میوه در گیاه دارویی انجدان رومی (Levisticum officinale Koch. Cv. Budakalaszi)

صفحات

 صفحه شروع 447 | صفحه پایان 454

کلیدواژه

انجدان رومی (.Levisticum officinale Koch)Q2

چکیده

انجدان رومی (.Levisticum officinale Koch).) گیاهی چند ساله از تیره چتریان (Apiaceae) بوده که در بسیاری از کشورهای دنیا به منظور استفاده از مواد موثره آن جهت معالجه بیماری سنگ کلیه و مجاری ادرار به طور وسیع کشت می شود. به منظور بررسی اسانس موجود در گلها و میوه های انجدان رومی, این آزمایش در سال 1389 با گیاهان کشت شده در منطقه زردبند واقع در شمال تهران انجام شد. نمونه گل در مرحله گلدهی کامل و نمونه میوه در دو مرحله نارس و رسیدگی کامل جمع آوری شدند و پس از خشک شدن در سایه و در دمای 25 درجه سانتی گراد, استخراج اسانس به روش تقطیر با آب (دستگاه کلونجر) به مدت سه ساعت انجام گردید. بازده متوسط تولید اسانس w/w) نسبت به وزن خشک) در گل, میوه نارس و میوه رسیده انجدان رومی به ترتیب 0.6%, 1.8% و 2.8% تعیین گردید. جهت شناسایی اجزای اسانس از دستگاه های گاز کروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوگراف متصل شده به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده گردید. همچنین نتایج آنالیز اسانس ها نشان داد که در اسانس گل 18 ترکیب و در اسانس میوه نارس و میوه رسیده 19 ترکیب وجود دارد که از بین آنها, سه ترکیب لیگوستیلید (%52.4) Z, بتا-فلاندرن (26.6%) و آلفا-ترپینیل استات (10.4%) در گل, بتا-فلاندرن (47.8%), لیگوستیلید (%38.5) Z و آلفا-ترپینیل استات (3.6%) در میوه نارس و لیگوستیلید (%35.1) Z, بتا-فلاندرن (34.4%) و آلفا-ترپینیل استات (4.2%) در میوه رسیده بیشترین مقدار را به خود اختصاص داده بودند. به طور کلی می توان بیان داشت که درصد و اجزای اسانس در اندامهای مختلف این گیاه با یکدیگر متفاوت است و بالاترین عملکرد مربوط به اسانس میوه رسیده می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حیدرپور، امید، سوری، محمدکاظم، استاجی، احمد، و عبادی، محمدتقی. (1391). آنالیز و مقایسه اسانس گل و میوه در گیاه دارویی انجدان رومی (Levisticum officinale Koch. Cv. Budakalaszi). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(3 (پیاپی 57))، 447-454. SID. https://sid.ir/paper/105534/fa

    Vancouver: کپی

    حیدرپور امید، سوری محمدکاظم، استاجی احمد، عبادی محمدتقی. آنالیز و مقایسه اسانس گل و میوه در گیاه دارویی انجدان رومی (Levisticum officinale Koch. Cv. Budakalaszi). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1391؛28(3 (پیاپی 57)):447-454. Available from: https://sid.ir/paper/105534/fa

    IEEE: کپی

    امید حیدرپور، محمدکاظم سوری، احمد استاجی، و محمدتقی عبادی، “آنالیز و مقایسه اسانس گل و میوه در گیاه دارویی انجدان رومی (Levisticum officinale Koch. Cv. Budakalaszi)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 28، no. 3 (پیاپی 57)، pp. 447–454، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105534/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button