مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

921
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر زمان جمع آوری بر میزان اسانس و ترکیبهای شیمیایی اندامهای گیاه رازیانه .Foeniculum vulgare Mill

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 23

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 گیاه رازیانه که در صنایع مختلف دارویی، غذایی، بهداشتی و آرایشی کاربردهای فراوانی دارد، جهت بررسی مواد موثر موجود در اسانس ،گیاه در زمانهای مختلف جمع آوری شده و اقدام به استخراج اسانس از اندامهای مختلف گردید. در مرحله اول اسانس برگ و ساقه قبل از گلدهی گیاه، در مرحله دوم اسانس برگ، ساقه و گل در زمان گلدهی گیاه و در نهایت در زمان رسیدن میوه (بذر) اسانس از ساقه و بذر گیاه با استفاده از دستگاه تقطیر با آب و بخار آب (Kaiser) استخراج گردیدند و به کمک دستگاه های GC و GC/MS مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفتند. بازده اسانس در اندامهای مختلف گیاه عبارت بودند از: بذر (2.5%)، گل (2.8%)، برگ در زمان قبل گلدهی و زمان گلدهی به ترتیب (1.08% و 1.20%) و ساقه در زمان قبل از گلدهی، زمان گلدهی و زمان رسیدن بذر (42.0%-0.47%-0.26%). ترکیبهای عمده اسانس گل و بذر، ترانس آنتول (68.4%-84.1%)، فنچون (4.6%-7.7%)، استراگول (2.5%-3.5%) و لیمونن 1+ و 8 سینئول (19.3%-3.9%) بودند و مقدار آنها در ساقه و برگ به مرحله رویشی گیاه بستگی داشت. ترکیبهای شاخص برگ در مرحله قبل از گلدهی و گلدهی به ترتیب عبارتند از: ترانس آنتول (58.6%-28.3%)، فنچون (2.9%-2.5%)، استراگول (1.7%-1%) و لیمونن 1+ و 8 سینئول (27.1%-58.5%). مقدار این ترکیبها در ساقه در زمان قبل از گلدهی، زمان گلدهی و زمان رسیدن بذر به ترتیب عبارتند از: ترانس آنتول (0.3% و 44.2% و 78%)، فنچون (0.3% و 1.8% و 2.5%)، استراگول (0.6% و 2.1% و 1.7%) و لیمونن 1+ و 8 سینئول (56.5% و 23.65 و 4.6%). با افزایش سن برگ و ساقه میزان ترانس آنتول کاهش و لیمونن افزایش یافت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، محمدباقر، جایمند، کامکار، مجد، احمد، و مداح، سیده مهدخت. (1380). تاثیر زمان جمع آوری بر میزان اسانس و ترکیبهای شیمیایی اندامهای گیاه رازیانه .Foeniculum vulgare Mill. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، -(11)، 11-23. SID. https://sid.ir/paper/105281/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی محمدباقر، جایمند کامکار، مجد احمد، مداح سیده مهدخت. تاثیر زمان جمع آوری بر میزان اسانس و ترکیبهای شیمیایی اندامهای گیاه رازیانه .Foeniculum vulgare Mill. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1380؛-(11):11-23. Available from: https://sid.ir/paper/105281/fa

    IEEE: کپی

    محمدباقر رضایی، کامکار جایمند، احمد مجد، و سیده مهدخت مداح، “تاثیر زمان جمع آوری بر میزان اسانس و ترکیبهای شیمیایی اندامهای گیاه رازیانه .Foeniculum vulgare Mill،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. -، no. 11، pp. 11–23، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105281/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا