مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

929
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر زمان جمع آوری بر میزان اسانس و ترکیبهای شیمیایی اندامهای گیاه رازیانه .Foeniculum vulgare Mill

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 23

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 گیاه رازیانه که در صنایع مختلف دارویی، غذایی، بهداشتی و آرایشی کاربردهای فراوانی دارد، جهت بررسی مواد موثر موجود در اسانس ،گیاه در زمانهای مختلف جمع آوری شده و اقدام به استخراج اسانس از اندامهای مختلف گردید. در مرحله اول اسانس برگ و ساقه قبل از گلدهی گیاه، در مرحله دوم اسانس برگ، ساقه و گل در زمان گلدهی گیاه و در نهایت در زمان رسیدن میوه (بذر) اسانس از ساقه و بذر گیاه با استفاده از دستگاه تقطیر با آب و بخار آب (Kaiser) استخراج گردیدند و به کمک دستگاه های GC و GC/MS مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفتند. بازده اسانس در اندامهای مختلف گیاه عبارت بودند از: بذر (2.5%)، گل (2.8%)، برگ در زمان قبل گلدهی و زمان گلدهی به ترتیب (1.08% و 1.20%) و ساقه در زمان قبل از گلدهی، زمان گلدهی و زمان رسیدن بذر (42.0%-0.47%-0.26%). ترکیبهای عمده اسانس گل و بذر، ترانس آنتول (68.4%-84.1%)، فنچون (4.6%-7.7%)، استراگول (2.5%-3.5%) و لیمونن 1+ و 8 سینئول (19.3%-3.9%) بودند و مقدار آنها در ساقه و برگ به مرحله رویشی گیاه بستگی داشت. ترکیبهای شاخص برگ در مرحله قبل از گلدهی و گلدهی به ترتیب عبارتند از: ترانس آنتول (58.6%-28.3%)، فنچون (2.9%-2.5%)، استراگول (1.7%-1%) و لیمونن 1+ و 8 سینئول (27.1%-58.5%). مقدار این ترکیبها در ساقه در زمان قبل از گلدهی، زمان گلدهی و زمان رسیدن بذر به ترتیب عبارتند از: ترانس آنتول (0.3% و 44.2% و 78%)، فنچون (0.3% و 1.8% و 2.5%)، استراگول (0.6% و 2.1% و 1.7%) و لیمونن 1+ و 8 سینئول (56.5% و 23.65 و 4.6%). با افزایش سن برگ و ساقه میزان ترانس آنتول کاهش و لیمونن افزایش یافت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، محمدباقر، جایمند، کامکار، مجد، احمد، و مداح، سیده مهدخت. (1380). تاثیر زمان جمع آوری بر میزان اسانس و ترکیبهای شیمیایی اندامهای گیاه رازیانه .Foeniculum vulgare Mill. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، -(11)، 11-23. SID. https://sid.ir/paper/105281/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی محمدباقر، جایمند کامکار، مجد احمد، مداح سیده مهدخت. تاثیر زمان جمع آوری بر میزان اسانس و ترکیبهای شیمیایی اندامهای گیاه رازیانه .Foeniculum vulgare Mill. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1380؛-(11):11-23. Available from: https://sid.ir/paper/105281/fa

    IEEE: کپی

    محمدباقر رضایی، کامکار جایمند، احمد مجد، و سیده مهدخت مداح، “تاثیر زمان جمع آوری بر میزان اسانس و ترکیبهای شیمیایی اندامهای گیاه رازیانه .Foeniculum vulgare Mill،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. -، no. 11، pp. 11–23، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105281/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button