مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,967
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

608
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج، شناسایی و مقایسه ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس برگ، ساقه و میوه برگ بو (.Laurus nobilis L)

صفحات

 صفحه شروع 216 | صفحه پایان 227

چکیده

 برگ بو با نام علمی Laurus nobilis L. گیاهیست به صورت درخت و درختچه, همیشه سبز و ناخزان که در شرایط مساعد ارتفاع آن به 15-20 متر می رسد. از اسانس برگ بو به عنوان داروی ضد لارو و نیز برای رفع درد مفاصل, تشنجهای عضلانی, گرفتگی عضلات و ایجاد بی حسی موضعی استفاده می شود. همچنین برگهای آن جهت خوشبو کردن و نیز به عنوان ادویه در تهیه ترشیجات بکار می رود. در این تحقیق, به منظور بررسی کمی و کیفی اسانس برگ بو کاشته شده در ایران, برگ این گیاه از باغ گیاه شناسی ملی ایران (تهران) و اندامهای مختلف سرشاخه (شامل ساقه, برگ و میوه) آن از باغ گیاه شناسی نوشهر در زمستان 1387 جمع آوری و پس از خشک کردن در سایه, اسانس آنها به روش تقطیر با آب استخراج شد. اسانسها به کمک دستگاههای کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی مجهز به طیف سنج جرمی تجزیه و شناسایی شدند. بازده اسانس (w/w نسبت به وزن خشک) برای برگ نمونه باغ گیاه شناسی ملی ایران 86/3% و برای برگ نمونه باغ گیاه شناسی نوشهر 35/1%, میوه 43/0% و در ساقه 22/0% بدست آمد. در اسانس برگهای برداشت شده از باغ گیاه شناسی ملی ایران, 20 ترکیب شناسایی شده که از بین آنها 8,1 - سینئول (0/47%), سابینن (9/13%) و آلفا - ترپینیل استات (5/11%) اجزای عمده بودند. در نمونه های برداشت شده از نوشهر, 27 ترکیب در اسانس برگ, 37 ترکیب در اسانس میوه و 24 ترکیب در اسانس ساقه شناسایی شدند. از بین ترکیبهای موجود در اندامهای مورد بررسی, برخی ترکیبها ازجمله 8,1 - سینئول (2/58%), آلفا - ترپینیل استات (0/10%) و سابینن (2/7%) در اسانس برگ, 8,1 - سینئول (9/42%), آلفا - ترپینیل استات (8/16%) و سابینن (7/4%) در ساقه و ترانس – بتا - اوسیمن (8/20%), 8,1 - سینئول (%14.4), آلفا - ترپینیل استات (5/8%), جرماکرن (%7.8) B, آلفا - پینن (6/6%), جرماکرن (%6) D, سابینن (4/5%) و بتا - پینن (1/5%), در اسانس میوه بیشترین مقدار را به خود اختصاص داده اند. نتایج این تحقیق نشان داد که گرچه بازده اسانس ساقه بسیار کمتر از برگ است, اما اسانس این دو اندام از نظر ترکیب مشابه می باشند, در حالی که اسانس میوه دارای میزان 8,1 - سینئول پایین تر از برگ و ساقه بوده و در عوض دارای مقدار قابل توجهی ترانس – بتا - اوسیمن است. همچنین اسانس برگ نمونه تهران بازده اسانس بالاتر ولی میزان 8,1 - سینئول پایین تری دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نادری حاجی باقرکندی، محمود، سفیدکن، فاطمه، پورهروی، محمدرضا، و میرزا، مهدی. (1388). استخراج, شناسایی و مقایسه ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس برگ, ساقه و میوه برگ بو (.Laurus nobilis L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 25(2 (پیاپی 44))، 216-227. SID. https://sid.ir/paper/105591/fa

    Vancouver: کپی

    نادری حاجی باقرکندی محمود، سفیدکن فاطمه، پورهروی محمدرضا، میرزا مهدی. استخراج, شناسایی و مقایسه ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس برگ, ساقه و میوه برگ بو (.Laurus nobilis L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1388؛25(2 (پیاپی 44)):216-227. Available from: https://sid.ir/paper/105591/fa

    IEEE: کپی

    محمود نادری حاجی باقرکندی، فاطمه سفیدکن، محمدرضا پورهروی، و مهدی میرزا، “استخراج, شناسایی و مقایسه ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس برگ, ساقه و میوه برگ بو (.Laurus nobilis L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 25، no. 2 (پیاپی 44)، pp. 216–227، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105591/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا