مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,262
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

377
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی عصاره برگ گیاه برگ بو (. Laurus nobilis L) و تاثیر آن برپایداری روغن کانولا در طی نگه داری

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 73

چکیده

 در این پژوهش ابتدا عصاره متانولی برگ گیاه برگ بو استخراج و ترکیبات شیمیایی آن شناسایی گردید. سپس میزان کل ترکیبات فنولی و فعالیت دام اندازی رادیکال های آزاد عصاره استخراج شده در غلظت های مختلف (200, 400, 800 و 1600 ppm) بررسی گردید. در مرحله بعد غلظت های عصاره ذکرشده به روغن کانولا تصفیه شده فاقد آنتی اکسیدان افزوده شد و پایداری اکسایشی روغن در دمای 60 درجه سانتی گراد به مدت هفت روز از طریق اندازه گیری اندیس پر اکسید و طول دوره القاء بررسی و در نهایت با فعالیت آنتی اکسیدان سنتزی BHT به میزان 200ppm مقایسه گردید. به طور کلی نتایج نشان داد با افزایش غلظت عصاره برگ گیاه برگ بو میزان ترکیات فنولی, آنتی اکسیدانی و فعالیت مهار کنندگی رادیکال های آزاد افزایش می یابد و غلظت 1600ppm عصاره دارای بالاترین قدرت آنتی اکسیدانی می باشد در حالی که با افزایش غلظت عصاره در روغن کانولا در یک زمان نگه داری ثابث, شاخص پایداری اکسایشی افزایش و اندیس پر اکسید کاهش پیدا کرد. از طرفی در یک غلظت ثابت, با افزایش زمان نگه داری روغن از یک تا هفت روز اندیس پر اکسید افزایش ولی طول دوره القاء کاهش پیدا کرد. بنابراین نتایج حاصل از بررسی پایداری اکسایشی روغن حاوی غلظت های مختلف عصاره نشان داد که غلظت 1600ppm عصاره نسبت به غلظت های دیگر و نمونه شاهد به دلیل داشتن مقادیر بالاتر ترکیبات فنولی و توکوفرولی در پایداری اکسایشی روغن کانولا موثرتر عمل نموده و در مقایسه با آنتی اکسیدان سنتزی BHT در غلظت 200ppm نیز تاثیر بیشتری داشت. بدین ترتیب می توان برگ گیاه برگ بو را در سطح 1600ppm به عنوان منبع مناسبی برای آنتی اکسیدان های طبیعی معرفی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعمت شاهی، محمدمهدی، حدادخداپرست، محمدحسین، الهامی راد، امیرحسین، هوشمنددلیر، موسی الرضا، و نعمت شاهی، نفیسه. (1395). بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی عصاره برگ گیاه برگ بو (. Laurus nobilis L) و تاثیر آن برپایداری روغن کانولا در طی نگه داری. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 8(1 )، 63-73. SID. https://sid.ir/paper/505395/fa

    Vancouver: کپی

    نعمت شاهی محمدمهدی، حدادخداپرست محمدحسین، الهامی راد امیرحسین، هوشمنددلیر موسی الرضا، نعمت شاهی نفیسه. بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی عصاره برگ گیاه برگ بو (. Laurus nobilis L) و تاثیر آن برپایداری روغن کانولا در طی نگه داری. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1395؛8(1 ):63-73. Available from: https://sid.ir/paper/505395/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی نعمت شاهی، محمدحسین حدادخداپرست، امیرحسین الهامی راد، موسی الرضا هوشمنددلیر، و نفیسه نعمت شاهی، “بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی عصاره برگ گیاه برگ بو (. Laurus nobilis L) و تاثیر آن برپایداری روغن کانولا در طی نگه داری،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 8، no. 1 ، pp. 63–73، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/505395/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button