مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

706
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی برخی صفات فیتوشیمیایی گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت تأثیر سیستم های مختلف تغذیه ای و آب آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 928 | صفحه پایان 940

چکیده

 با هدف مطالعه تأثیر سیستم های مختلف تغذیه ای و سطوح مختلف آب آبیاری بر برخی خصوصیات فیتوشیمیایی گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ), آزمایشی در دو سال زراعی 92-1391 و 93-1392 در دانشگاه جیرفت, به صورت کرت های خرد شده نواری در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: سطوح مختلف آب آبیاری در سه سطح 60, 80 و 100 درصد نیاز آبی گیاه که به عنوان فاکتور کرت های اصلی در نظر گرفته شدند و منبع تغذیه گیاه در 5 سطح (کود زیستی مایکوریزا, ورمی کمپوست, کود گاوی و کود شیمیایی (NPK) و تیمار شاهد) که به عنوان فاکتور کرت های فرعی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس مرکب طی دو سال آزمایش, تأثیر معنی دار تیمارهای تغذیه ای و سطوح مختلف آب آبیاری را بر محتوای فنل کل, آنتوسیانین, اسیدیته کاسبرگ, درصد روغن دانه و درصد پروتئین دانه گیاه نشان دادند. در منبع تغذیه ای ورمی کمپوست و کود گاوی بیشترین میزان آنتوسیانین به ترتیب با 3. 05 و 2. 87 (میلی گرم/ گرم وزن خشک), فنل کل با 12. 52 و 12. 90 (میلی گرم/ گرم وزن خشک) و اسیدیته 0. 81 و 0. 87 (گرم/ 100 گرم وزن خشک) کاسبرگ مشاهده شدند. همچنین سطح 60% و 100% نیاز آبی گیاه به ترتیب بیشترین و کمترین میزان آنتوسیانین (3 و 2. 19 میلی گرم/ گرم وزن خشک), فنل کل (13. 04 و 10. 81 میلی گرم/ گرم وزن خشک) و پروتئین دانه (20. 90% و 20. 01%) را تولید کردند. علاوه براین, مقدار آنتوسیانین تحت تأثیر اثرات متقابل سیستم های تغذیه ای و سطوح آبیاری و درصد روغن دانه نیز تحت تأثیر برهم کنش سال در آبیاری قرار گرفتند. البته ویتامین C کاسبرگ تحت تأثیر هیچ یک از تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پارسامطلق، بهاره، رضوانی مقدم، پرویز، قربانی، رضا، و اعظمی ساردویی، ذبیح اله. (1396). بررسی برخی صفات فیتوشیمیایی گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت تأثیر سیستم های مختلف تغذیه ای و آب آبیاری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(6 (پیاپی 86) )، 928-940. SID. https://sid.ir/paper/105631/fa

    Vancouver: کپی

    پارسامطلق بهاره، رضوانی مقدم پرویز، قربانی رضا، اعظمی ساردویی ذبیح اله. بررسی برخی صفات فیتوشیمیایی گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت تأثیر سیستم های مختلف تغذیه ای و آب آبیاری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(6 (پیاپی 86) ):928-940. Available from: https://sid.ir/paper/105631/fa

    IEEE: کپی

    بهاره پارسامطلق، پرویز رضوانی مقدم، رضا قربانی، و ذبیح اله اعظمی ساردویی، “بررسی برخی صفات فیتوشیمیایی گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) تحت تأثیر سیستم های مختلف تغذیه ای و آب آبیاری،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 6 (پیاپی 86) ، pp. 928–940، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105631/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button