مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,487
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر زمان برداشت بر کمیت و کیفیت اسانس دو گونه .Salvia officinalis L و .Mentha piperita L در استان خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 531 | صفحه پایان 543

چکیده

 در این تحقیق تاثیر مراحل مختلف برداشت بر کمیت و کیفیت اسانس دو گونه Mentha piperita (نعناع فلفلی) و Salvia officinalis (مریم گلی) بررسی شد. ریزوم نعناع فلفلی در تاریخ 15 اسفند 1387 در عمق 5 سانتی متری خاک در مزرعه شرکت جنگل کار فردوس در استان خوزستان کشت گردید. بذر مریم گلی از مرکز تحقیقات اصفهان دریافت و در تاریخ 25 اسفند 1387 نشاها به زمین اصلی منتقل و بر روی پشته ها نشاکاری شد. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و تیمارها شامل سه مرحله قبل از گلدهی, زمان گلدهی و بعد از گلدهی بود. آزمایش در مجموع شامل 6 تیمار و در سه تکرار یعنی در مجموع در 18 واحد آزمایش (کرتچه) انجام شد. نمونه های هر دو گیاه پس از خشک کردن در هوای اتاق و حذف بخش های چوبی به روش تقطیر با آب در سه تکرار اسانس گیری شدند. پس از هر اسانس گیری, اسانس های گرفته شده جهت آنالیز و شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده به دستگاه GC و GC/MS تزریق شد. طبق نتایج بدست آمده از تجزیه واریانس مشخص شد که تاثیر مراحل مختلف برداشت بر بازده اسانس گیاه نعناع فلفلی در سطح 5% و برای گیاه مریم گلی در سطح 1% معنی دار بود. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که بالاترین بازده اسانس گیاه نعناع فلفلی مربوط به زمان گلدهی است که معادل 2.8% (قبل از گلدهی 2.4% و بعد از گلدهی 2.3%) بود و برای گیاه مریم گلی مربوط به زمان قبل از گلدهی است که معادل 3.0% (زمان گلدهی 0.6% و بعد از گلدهی 0.9%) بود که نسبت به دو مرحله دیگر اختلاف معنی دار داشتند. تجزیه و شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس ها نشان داد که ترکیب های شاخص اسانس مریم گلی در مراحل قبل از گلدهی, زمان گلدهی و بعد از گلدهی به ترتیب عبارت بود از: آلفا - توجون (20.8%, 27.1% و 35.9%), کامفور (29.2%, 14.6% و 22.2%) و بتا - توجون (15.1%, 14.6% و 4.1%). ترکیب های شاخص اسانس نعناع فلفلی در مراحل قبل از گلدهی, زمان گلدهی و بعد از گلدهی به ترتیب عبارتند از: منتول (27.7%, 26.9% و 27.0%), منتون (37%, 21.9% و 17.2%) و منتوفوران (16.0%, 22.0% و 25.3%).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    میرزا، مهدی، قریشی، بی بی فاطمه، و بهادری، آقاجان. (1389). بررسی تاثیر زمان برداشت بر کمیت و کیفیت اسانس دو گونه .Salvia officinalis L و .Mentha piperita L در استان خوزستان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 26(4 (پیاپی 50))، 531-543. SID. https://sid.ir/paper/105643/fa

    Vancouver: کپی

    میرزا مهدی، قریشی بی بی فاطمه، بهادری آقاجان. بررسی تاثیر زمان برداشت بر کمیت و کیفیت اسانس دو گونه .Salvia officinalis L و .Mentha piperita L در استان خوزستان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1389؛26(4 (پیاپی 50)):531-543. Available from: https://sid.ir/paper/105643/fa

    IEEE: کپی

    مهدی میرزا، بی بی فاطمه قریشی، و آقاجان بهادری، “بررسی تاثیر زمان برداشت بر کمیت و کیفیت اسانس دو گونه .Salvia officinalis L و .Mentha piperita L در استان خوزستان،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 26، no. 4 (پیاپی 50)، pp. 531–543، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105643/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا