Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

575
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

461
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اسید سالیسیلیک و اسید ایندول استیک بر اسانس و مواد مؤثره نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) و بادرنجبویه(Melissa officinalis L. )

صفحات

 صفحه شروع 251 | صفحه پایان 262

چکیده

 تنظیم کننده های رشدی نقش حیاتی در طی مراحل رشد و نمو گیاهان ایفا می کنند و کاربرد آن ها می تواند باعث بهبود و افزایش عملکرد گیاهان شود. در این تحقیق اثرات کاربرد محلول پاشی دو هورمون اسید سالیسیلیک و اسید ایندول استیک بر عملکرد کمی و کیفی اسانس گیاهان اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) و بادرنجبویه (Melissa officinalis L. ) از خانواده ی نعناعیان (Lamiaceae) بررسی گردید. این پژوهش به صورت گلدانی, به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار در سال زراعی 1394 انجام شد. سطوح تیماری اسید ایندول استیک (0, 1, 5/1 و 2 میلی گرم در لیتر) و اسید سالیسیلیک (1, 0, 10 و 20 میلی مولار) روی گیاهان مذکور در دو مرحله 6 و 8 برگی, محلول پاشی شدند و بعد از 3 هفته از اعمال تیمار دوم که برگ ها به 16-22 برگی رسیده بودند, اقدام به برداشت گردید. در ساختار هوایی نعناع فلفلی و بادرنجبویه, به ترتیب 28 و 23 ترکیب شناسایی شد. بیشترین اجزای موجود در اسانس بادرنجبویه (بیش از 65%) ژرانیال, نرال و منتول و در نعناع فلفلی (بیش از 70%) منتول, منتون و ایزومنتون بودند. نتایج نشان داد که تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 10 میلی مولار و اسید ایندول استیک 5/1 میلی گرم در لیتر, در بالابردن میزان کمی و کیفی اسانس گیاهان تحت بررسی بهترین تیمار بود. به نظر می رسد که هورمون های مورد استفاده در این تحقیق منجر به افزایش عملکرد و به تبع آن میزان و اجزای سازنده اسانس هر دو گیاه شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، سمیه، یادگاری، مهراب، و حامدی، بهزاد. (1397). تأثیر اسید سالیسیلیک و اسید ایندول استیک بر اسانس و مواد مؤثره نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) و بادرنجبویه(Melissa officinalis L. ). فرآیند و کارکرد گیاهی، 7(26 )، 251-262. SID. https://sid.ir/paper/367763/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی سمیه، یادگاری مهراب، حامدی بهزاد. تأثیر اسید سالیسیلیک و اسید ایندول استیک بر اسانس و مواد مؤثره نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) و بادرنجبویه(Melissa officinalis L. ). فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1397؛7(26 ):251-262. Available from: https://sid.ir/paper/367763/fa

    IEEE: کپی

    سمیه احمدی، مهراب یادگاری، و بهزاد حامدی، “تأثیر اسید سالیسیلیک و اسید ایندول استیک بر اسانس و مواد مؤثره نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) و بادرنجبویه(Melissa officinalis L. )،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 7، no. 26 ، pp. 251–262، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367763/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا