مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,319
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

963
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اسانس و تغییرات ماده موثره منتول در گیاه نعناع فلفلی (.Mentha. piperita L) در سه منطقه مختلف از استان کرمانشاه

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 81

چکیده

نعناع فلفلی با نام علمی Mentha. piperita از خانواده Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که در حال حاضر در مناطق مختلف کشور کشت می شود. تحقیق حاضر به منظور شناسایی و انتخاب منطقه مناسب کاشت و تاثیر اقلیم بر روی درصد روغن فرار و ماده موثره و سایر ترکیبات در سه منطقه مختلف استان کرمانشاه شامل شهرستان های گیلان غرب, صحنه و کرمانشاه صورت گرفت. در زمان مناسب سه نمونه از هر مزرعه به طور تصادفی تهیه شد و از طریق خشک کردن سرشاخه های هوایی در سایه و به دور از رطوبت و در مجاورت هوا به طور کامل خشک و سپس پودر تهیه شد. به وسیله دستگاه کلونجر و به روش تقطیر با آب از نمونه های پودر شده اسانس تهیه شد. اسانس حاصله به منظور تعیین درصد ماده موثره با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی مورد شناسایی و مقایسه قرار گرفت. میزان منتول در سه منطقه در دامنه 39.95 - 14.41 و میزان اسانس در دامنه 3.41 - 2.26 متغیر بود که نشان دهنده تاثیر اقلیم بر روی کمیت و کیفیت اسانس موجود در گیاه می باشد. هرچند که ترکیباتی مانند منتول, منتون, پولگن, متیل استات و 1 و 8 سینئول در هر سه منطقه به طور مشترک وجود داشت اما ماده کارواکرول در هیچ کدام از نمونه های یادشده مشاهده نشد. در تحقیق حاضر منطقه صحنه با بالاترین درصد اسانس مناسب ترین ناحیه برای کشت این گیاه از نظر کمیت اسانس می باشد اما از لحاظ کیفی منطقه کرمانشاه دارای بالاترین میزان ماده منتول می باشد که مهم ترین ماده موثره موجود در اسانس است. از طرفی در منطقه گیلان غرب با کمترین درصد اسانس دارای بیشترین میزان منتون در اسانس می باشد که حاکی از گرم تر بودن شرایط اقلیمی در مقایسه با سایر نقاط است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    علایی، شیما، خان احمدی، معصومه، و زاجی، بیتا. (1386). مقایسه اسانس و تغییرات ماده موثره منتول در گیاه نعناع فلفلی (.Mentha. piperita L) در سه منطقه مختلف از استان کرمانشاه. گیاه و زیست بوم، 3(9)، 71-81. SID. https://sid.ir/paper/145543/fa

    Vancouver: کپی

    علایی شیما، خان احمدی معصومه، زاجی بیتا. مقایسه اسانس و تغییرات ماده موثره منتول در گیاه نعناع فلفلی (.Mentha. piperita L) در سه منطقه مختلف از استان کرمانشاه. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1386؛3(9):71-81. Available from: https://sid.ir/paper/145543/fa

    IEEE: کپی

    شیما علایی، معصومه خان احمدی، و بیتا زاجی، “مقایسه اسانس و تغییرات ماده موثره منتول در گیاه نعناع فلفلی (.Mentha. piperita L) در سه منطقه مختلف از استان کرمانشاه،” گیاه و زیست بوم، vol. 3، no. 9، pp. 71–81، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145543/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button