مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پاسخ عملکرد، خصوصیات لاشه و ایمنی بلدرچین های ژاپنی به سطوح مختلف پودر نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )

صفحات

 صفحه شروع 820 | صفحه پایان 836

چکیده

 هدف این تحقیق بررسی اثرات سطوح مختلف پودر گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) بر سیستم ایمنی, خصوصیات لاشه و عملکرد بلدرچین های ژاپنی بود. برای این منظور از 200 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی Coturnix Japonica (Coturnix) یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار سطح نعناع فلفلی (صفر, 0. 25, 0. 5 و 0. 75 درصد) بودند. نتایج این آزمایش نشان داد که مصرف سطوح 0. 5 و 0. 75 درصد پودر نعناع فلفلی موجب کاهش شدت انفجار تنفسی شد (01/0P<). عدم تأثیر تیمارهای آزمایشی بر نسبت هتروفیل به لنفوسیت, هتروفیل, لنفوسیت و مونوسیت مشاهده گردید (0. 05>P). همچنین سطوح مختلف پودر گیاه نعناع فلفلی نسبت به تیمار شاهد به طور چشمگیری باعث کاهش آنتی بادی ها در مقابل آنتی ژن گلبول های قرمز خون گوسفندی (SRBC) و تضعیف سیستم ایمنی هومورال شد (0. 01>P). بعلاوه اینکه سطوح مختلف پودر گیاه نعناع فلفلی با افزایش تکثیر لنفوسیت ها و افزایش معنی دار ضخامت پرده بین انگشتان پا در پاسخ به تزریق SRBC سبب تقویت سیستم ایمنی سلولی گردید (0. 01>P). مصرف پودر گیاه نعناع فلفلی تأثیری بر عملکرد بلدرچین های ژاپنی در طول هفته های مختلف آزمایشی و کل دوره نداشت (0. 05>P). همچنین اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ خصوصیات لاشه, وزن اندام های داخلی و طول و وزن بخش های مختلف روده وجود نداشت (0. 05>P). بنابراین با توجه به تقویت پاسخ های ایمنی سلولی توسط پودر گیاه نعناع فلفلی, می توان استفاده از پودر گیاه نعناع فلفلی را هنگام نیاز به تقویت پاسخ های ایمنی سلولی در بیماری های ویروسی مانند نیوکاسل, برونشیت و آنفولانزا یا عفونت های انگلی داخل سلولی مانند کوکسیدیوز پیشنهاد کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، کیوان، دانشیار، محسن، ابطحی، سیدمیثم، و گلدانی، سیدهادی. (1396). پاسخ عملکرد, خصوصیات لاشه و ایمنی بلدرچین های ژاپنی به سطوح مختلف پودر نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(5 (پیاپی 85) )، 820-836. SID. https://sid.ir/paper/105723/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی کیوان، دانشیار محسن، ابطحی سیدمیثم، گلدانی سیدهادی. پاسخ عملکرد, خصوصیات لاشه و ایمنی بلدرچین های ژاپنی به سطوح مختلف پودر نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(5 (پیاپی 85) ):820-836. Available from: https://sid.ir/paper/105723/fa

    IEEE: کپی

    کیوان عزیزی، محسن دانشیار، سیدمیثم ابطحی، و سیدهادی گلدانی، “پاسخ عملکرد, خصوصیات لاشه و ایمنی بلدرچین های ژاپنی به سطوح مختلف پودر نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 5 (پیاپی 85) ، pp. 820–836، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105723/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button