مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

668
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

501
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت های مختلف IBA و IAA بر ریشه زایی قلمه های آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss. )

صفحات

 صفحه شروع 148 | صفحه پایان 156

کلیدواژه

آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss.)Q2

چکیده

 به منظور مطالعه روش های تکثیر غیرجنسی گیاهان آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss. ), تأثیر تنظیم کننده های رشد اکسینی بر تغییرات مورفولوژیک و ریشه زایی قلمه های ساقه این گیاه در شرایط گلخانه بررسی شد. این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار و 20 مشاهده در هر تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل: دو سطح تنظیم کننده رشد اکسینی (ایندول بوتریک اسید و ایندول استیک اسید) و فاکتور دوم شامل غلظت های گوناگون (صفر, 100, 200, 300, 1000, 2000 و 3000 میلی گرم بر لیتر) بودند. ویژگی های بررسی شده شامل طول و تعداد ریشه, درصد ریشه زایی و وزن خشک ریشه و تعداد جوانه تازه در قلمه ها بود. نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد غلظت های 100 و 300 میلی گرم بر لیتر از مواد اکسینی, بالاترین کیفیت ریشه زایی را در گیاه آویشن کوهی در پی داشته است. به گونه ای که به ترتیب کاربرد 100 و 300 میلی گرم بر لیتر از اکسین ها سبب 3. 6 و 3. 25 برابر افزایش در وزن خشک ریشه و 150% و 90% افزایش در طول ریشه در مقایسه با گیاهان شاهد (عدم کاربرد مواد اکسینی) شدند. بیشترین تعداد و طول ریشه و همچنین تعداد جوانه تازه در قلمه شاخه آویشن کوهی در اثر کاربرد ایندول استیک اسید در مقایسه با ایندول بوتریک اسید حاصل شد. با توجه به یافته های این پژوهش, تیمار قلمه های آویشن کوهی با 100 میلی گرم بر لیتر از ایندول استیک اسید در سطح اقتصادی می تواند سبب تولید قلمه های ریشه دار با کیفیت برتر شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهادری، فرزانه، و شریفی عاشورآبادی، ابراهیم. (1396). اثر غلظت های مختلف IBA و IAA بر ریشه زایی قلمه های آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(1 (پیاپی 81) )، 148-156. SID. https://sid.ir/paper/105739/fa

    Vancouver: کپی

    بهادری فرزانه، شریفی عاشورآبادی ابراهیم. اثر غلظت های مختلف IBA و IAA بر ریشه زایی قلمه های آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(1 (پیاپی 81) ):148-156. Available from: https://sid.ir/paper/105739/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه بهادری، و ابراهیم شریفی عاشورآبادی، “اثر غلظت های مختلف IBA و IAA بر ریشه زایی قلمه های آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 1 (پیاپی 81) ، pp. 148–156، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105739/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا