مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

556
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب های شیمیایی اسانس پونه سای اشترانکوهی (Nepeta elymaitica Bornm. )

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 147

کلیدواژه

پونه سای اشترانکوهی (Nepeta elymaitica Bornm.)Q2
8Q2

چکیده

 پونه سای اشترانکوهی (Nepeta elymaitica Bornm. ) یکی از گونه های انحصاری جنس Nepeta در ایران است. این جنس دارای گونه های اسانس دار ارزشمندی است که تاکنون 79 گونه آن از ایران گزارش شده است که 39 گونه از آنها انحصاری ایران هستند. هدف از این مطالعه, شناسایی ترکیب های شیمیایی موجود در اسانس پونه سای اشترانکوهی (Nepeta elymaitica Bornm. ) بود. بدین منظور این گیاه در تیرماه 1393 از منطقه کمندان واقع در شهرستان ازنا جمع آوری گردید. سرشاخه های گلدار گیاه پس از خشک شدن در محیط آزمایشگاه به روش تقطیر با آب (Hydrodistillation) اسانس گیری شدند. ضمن محاسبه بازده اسانس ترکیب های تشکیل دهنده با استفاده از دستگاه های گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC-MS) و محاسبه شاخص بازداری مورد شناسایی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بازده اسانس این گونه پونه سا نسبت به وزن خشک 95/0% است. 27 ترکیب در اسانس این گونه شناسایی شد که 8, 1-سینئول (20. 6%), 4a-a, 7-a, 7a-a-نپتالاکتون (17. 5%), E-کاریوفیلن (15%), ترپینن 4-اُل (6. 2%) و لینالول (5. 8%) ترکیب های عمده آن بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، شهلا، میرزا، مهدی، و عسکری، فاطمه. (1396). ترکیب های شیمیایی اسانس پونه سای اشترانکوهی (Nepeta elymaitica Bornm. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(1 (پیاپی 81) )، 139-147. SID. https://sid.ir/paper/105750/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی شهلا، میرزا مهدی، عسکری فاطمه. ترکیب های شیمیایی اسانس پونه سای اشترانکوهی (Nepeta elymaitica Bornm. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(1 (پیاپی 81) ):139-147. Available from: https://sid.ir/paper/105750/fa

    IEEE: کپی

    شهلا احمدی، مهدی میرزا، و فاطمه عسکری، “ترکیب های شیمیایی اسانس پونه سای اشترانکوهی (Nepeta elymaitica Bornm. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 1 (پیاپی 81) ، pp. 139–147، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105750/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا