مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله سایر

مشخصات مقاله

مجری: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی
سال:1402 | تاریخ پایان: فروردین 1402

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

272
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

3
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات سایر

عنوان

ضرورت اتخاذ تدابیر فوری به منظور جایگزینی نان موجود با نان کامل

شماره مسلسل

نهاد حامی(کارفرما)

 مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی

نویسندگان

مریم-چاله کایی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 نان پر مصرف ترین ماده غذایی مورد استفاده در خانوارهای ایرانی بوده و کیفیت آن به صورت مستقیم بر سلامت جامعه اثر می گذارد. تأثیر مصرف نان کامل (دارای سبوس و جنین) در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها ازجمله مشکلات قلبی-عروقی, دیابت, مشکلات گوارشی, سرطان ها, چاقی و مشکلات متابولیکی در تحقیقات بالینی متعددی اثبات شده است. با وجود این شواهد علمی, چندین دهه است که سبوس و جنین گندم در بسیاری از کارخانجات کشور, در مقادیر مختلف از آرد جداسازی می شود و نان حاصل از این آرد, نه تنها ارزش غذایی بسیار پایینی دارد؛ بلکه موجب شیوع انواع بیماری ها می شود. در این گزارش, مزایای مصرف نان کامل و تأثیر زیان بار مصرف نان سفید بر سلامتی مختصراً بیان شده است. سپس به تبیین مهم ترین توجیهات جداسازی سبوس و جنین از آرد در کارخانجات مربوطه و تشریح موانع توسعه تولید آردهای کامل در کشور پرداخته شده است. در پایان نیز پیشنهادهایی در جهت تولید و تهیه آرد کامل و درنتیجه, افزایش دسترسی مردم به نان کامل در ایران و اصلاح و استاندارد کاهش درصد سبوس گیری آردهای سنتی ارائه شده است. همچنین از منظر نظارتی, سؤال های مشخصی برای توقف روند اشتباه کنونی و ترک فعل های موجود ارائه شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چاله کایی، مریم. (فروردین 1402). ضرورت اتخاذ تدابیر فوری به منظور جایگزینی نان موجود با نان کامل. تهران، ایران: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی. https://sid.ir/paper/1063874/fa

    Vancouver: کپی

    چاله کایی مریم. [Internet]. ضرورت اتخاذ تدابیر فوری به منظور جایگزینی نان موجود با نان کامل. تهران، ایران: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی؛ فروردین 1402. Available from: https://sid.ir/paper/1063874/fa

    IEEE: کپی

    مریم چاله کایی، “ضرورت اتخاذ تدابیر فوری به منظور جایگزینی نان موجود با نان کامل،” ایران، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، فروردین 1402. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1063874/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button