مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

443
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسموپرایمینگ در افزایش جوانه زنی و رشد گیاهچه در بذرهای زوال یافته اسپرس Onobrychis viciifolia Scop نگهداری شده در سردخانه های پایه و فعال بانک ژن

صفحات

 صفحه شروع 671 | صفحه پایان 685

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر اسموپرایمینگ در افزایش توان جوانه زنی و رشد گیاهچه بذرهای زوال یافته اسپرس Onobrichis viciifolia, دو آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در سال 94-1393 در آزمایشگاه و گلخانه بانک ژن موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور انجام گرفت. فاکتور اول شامل منشا بذر اکسشن ها (در 4 سطح, خوانساز, کرج, اردبیل و تهران), فاکتور دوم شرایط نگهداری بذرها در دو سطح سردخانه پایه (دمایC ْ 18-) و فعال (دمایC ْ 4+) و فاکتور سوم تیمارهای اسموپرایمینگ با استفاده از پلی اتیلن گلایکول 6000 در 6 سطح با پتانسیل های اسمزی 0 و 3-, 6-, 9-و 12-بار و شاهد بدون پرایمینگ بودند. در محیط آزمایشگاه بذور پرایم شده در ظروف پتری (75 عدد بذر در سه تکرار) در شرایط استاندارد جوانه زنی دمای 20 درجه کاشته شدند و پس از دو هفته صفات مختلف مرتبط با جوانه زنی بذر یادداشت شدند. در آزمایش گلخانه از گلدان های یک لیتری استفاده شد و بعد از پر کردن گلدان ها به نسبت مساوی با خاک معمولی و ماسه و خاک برگ (75 عدد بذر در سه گلدان) کشت گردید و گلدان ها در دمای در روز 5± 20 درجه و در شب 5± 12 درجه سانتیگراد قرار گرفتند. پس از 45 روز صفات جوانه زنی شامل درصد و سرعت جوانه زنی, بنیه بذر, طول ریشه چه و ساقه چه, طول و وزن گیاهچه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میانگین صفات درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی و بنیه در بذرهای نگهداری شده در سردخانه پایه در مقایسه با بذرهای سردخانه فعال, بیشتر بود. ولی از لحاظ سایر صفات تفاوت معنی داری بین دو شرایط نگهداری بذر مشاهده نشد. مقایسه میانگین تیمارهای پرایمینگ و اثر متقابل شرایط نگهداری در پرایمینگ نشان داد که خیساندن بذر در آب مقطر (هیدروپرایمینگ) موجب افزایش درصد و سرعت جوانه زنی و رشد ساقه چه گردید. در حالیکه اسموپرایمینگ موجب افزایش طول ریشه چه, طول گیاهچه, شاخص بنیه بذر, وزن گیاهچه و نسبت طول ریشه چه به ساقه چه در هردو محیط آزمایشگاه و گلخانه گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاوندی، آزاده، جعفری، علی اشرف، و جعفرزاده، مجتبی. (1397). تاثیر اسموپرایمینگ در افزایش جوانه زنی و رشد گیاهچه در بذرهای زوال یافته اسپرس Onobrychis viciifolia Scop نگهداری شده در سردخانه های پایه و فعال بانک ژن. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 25(3 (پیاپی 72) )، 671-685. SID. https://sid.ir/paper/107495/fa

    Vancouver: کپی

    کاوندی آزاده، جعفری علی اشرف، جعفرزاده مجتبی. تاثیر اسموپرایمینگ در افزایش جوانه زنی و رشد گیاهچه در بذرهای زوال یافته اسپرس Onobrychis viciifolia Scop نگهداری شده در سردخانه های پایه و فعال بانک ژن. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1397؛25(3 (پیاپی 72) ):671-685. Available from: https://sid.ir/paper/107495/fa

    IEEE: کپی

    آزاده کاوندی، علی اشرف جعفری، و مجتبی جعفرزاده، “تاثیر اسموپرایمینگ در افزایش جوانه زنی و رشد گیاهچه در بذرهای زوال یافته اسپرس Onobrychis viciifolia Scop نگهداری شده در سردخانه های پایه و فعال بانک ژن،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 25، no. 3 (پیاپی 72) ، pp. 671–685، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/107495/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button