مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مجلس-none

مشخصات مقاله

مجری: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی
تاریخ پایان: 2023/3/21

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

34
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

6
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مجلس-none

عنوان

ضرورت‏ اتخاذ تدابیر فوری به منظور جایگزینی نان موجود با نان کامل {18838}

شماره مسلسل

نهاد حامی(کارفرما)

 مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی

نویسندگان

مریم-چاله کائی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 نان پر‎مصرف‎ترین ماده غذایی مورد استفاده در خانوارهای ایرانی بوده و کیفیت آن به صورت مستقیم بر سلامت جامعه اثر می‎گذارد. تأثیر مصرف نان کامل (دارای سبوس و جنین) در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‎ها ازجمله مشکلات قلبی-عروقی, دیابت, مشکلات گوارشی, سرطان‎ها, چاقی و مشکلات متابولیکی در تحقیقات بالینی متعددی اثبات شده است. با وجود این شواهد علمی, چندین دهه است که سبوس و جنین گندم در بسیاری از کارخانجات کشور, در مقادیر مختلف از آرد جداسازی می‎شود و نان حاصل از این آرد, نه‏تنها ارزش غذایی بسیار پایینی دارد؛ بلکه موجب شیوع انواع بیماری‎ها می شود. در این گزارش, مزایای مصرف نان کامل و تأثیر زیان‎بار مصرف نان سفید بر سلامتی مختصراً بیان شده است. سپس به تبیین مهم‎ترین توجیهات جداسازی سبوس و جنین از آرد در کارخانجات مربوطه و تشریح موانع توسعه تولید آردهای کامل در کشور پرداخته شده است. در پایان نیز پیشنهادهایی در جهت تولید و تهیه آرد کامل و درنتیجه, افزایش دسترسی مردم به نان کامل در ایران و اصلاح و استاندارد کاهش درصد سبوس‎گیری آردهای سنتی ارائه شده است. همچنین از منظر نظارتی, سؤال های مشخصی برای توقف روند اشتباه کنونی و ترک فعل‏های موجود ارائه شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چاله کائی، مریم. (2023/3/21). ضرورت‏ اتخاذ تدابیر فوری به منظور جایگزینی نان موجود با نان کامل {18838}. تهران، ایران: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی. https://sid.ir/paper/1090630/fa

    Vancouver: کپی

    چاله کائی مریم. [Internet]. ضرورت‏ اتخاذ تدابیر فوری به منظور جایگزینی نان موجود با نان کامل {18838}. تهران، ایران: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی؛ 2023/3/21. Available from: https://sid.ir/paper/1090630/fa

    IEEE: کپی

    مریم چاله کائی، “ضرورت‏ اتخاذ تدابیر فوری به منظور جایگزینی نان موجود با نان کامل {18838}،” ایران، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، 2023/3/21. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1090630/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button