مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,286
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

781
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکاوی عوامل اثرگذار بر نگرش متخصصان نسبت به برنج تراریخته ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 72

چکیده

 برنج تراریخته پدیده ای نوین در کشاورزی صنعتی جهانی می باشند که به منظور استفاده در چرخه انبوه غذایی کشور بایستی از دیدگاه متخصصان امر پدیده ای ضروری و استراتژیک جلوه نماید. از این رو در پژوهش حاضر قصد بر شناسایی عوامل موثر بر نگرش متخصصان دو بخش اجرایی و مراکز آموزش عالی و مراکز پژوهشی در استان خوزستان به عنوان سومین استان تولیدکننده برنج است. جامعه آماری شامل کلیه متخصصان مرتبط با موضوع به تعداد 150 نفر می باشد که از میان آن ها 108 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با انتساب متناسب به عنوان نمونه انتخاب شدند. پارادایم حاکم بر مطالعه حاضر, از نوع کمی است و از لحاظ هدف در رده تحقیقات کاربردی و از نوع توصیفی پیمایشی می باشد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته می باشد که در آن پنج عامل نگرش نسبت به برنج تراریخته, ادراک مزایا, ادراک مضرات, اعتماد و مباحث اخلاقی به وسیله طیف هفت درجه ای لیکرت مورد سنجش قرار گرفتند. روایی و پایایی پرسشنامه به ترتیب به وسیله ی جمعی از متخصصان و محاسبه ی ضریب آلفای کرونباخ (به ترتیب به میزان 0.78, 0.86, 0.87, 0.63 و 0.74) مورد تایید قرار گرفتند. داده های حاصل از پرسشنامه به وسیله ی دو نرم افزار SPSS و AMOS آزمون شدند. نتایج نشان داد که سه مولفه ی ادراک از مزایا, اعتماد و مباحث اخلاقی, عوامل پیش بینی کننده نگرش پاسخگویان بوده اند. همچنین یافته ها حاکی از وجود نگرش مثبت در میان پاسخگویان و عدم وجود ارتباط نگرش پاسخگویان با ادراک از مضرات برنج تراریخته بود. در این راستا پیشنهاد می شود, کمیته ای متشکل از نمایندگان گروه های دو بخش اجرایی و مراکز آموزشی پژوهشی به منظور نظارت بر فرایند تولید برنج تراریخته تشکیل شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قوچانی، امیدمهراب، غنیان، منصور، و برادران، مسعود. (1395). واکاوی عوامل اثرگذار بر نگرش متخصصان نسبت به برنج تراریخته ایرانی. علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، 12(2)، 53-72. SID. https://sid.ir/paper/109177/fa

    Vancouver: کپی

    قوچانی امیدمهراب، غنیان منصور، برادران مسعود. واکاوی عوامل اثرگذار بر نگرش متخصصان نسبت به برنج تراریخته ایرانی. علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران[Internet]. 1395؛12(2):53-72. Available from: https://sid.ir/paper/109177/fa

    IEEE: کپی

    امیدمهراب قوچانی، منصور غنیان، و مسعود برادران، “واکاوی عوامل اثرگذار بر نگرش متخصصان نسبت به برنج تراریخته ایرانی،” علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، vol. 12، no. 2، pp. 53–72، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109177/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button