مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,080
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

727
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکاوی دیدگاه متخصصان در خصوص ضرورت ورود برنج تراریخته ایرانی به چرخه کشاورزی و غذایی کشور

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 پژوهش حاضر با هدف واکاوی ذهنیت متخصصان کشاورزی پیرامون وجود برنج تراریخته در زنجیره کشاورزی و غذایی کشور انجام شده است. رویکرد حاکم بر این مطالعه تلفیقی است. در بخش کیفی ابتدا داده ها از طریق انجام مصاحبه های عمیق با متخصصان از دو بخش اجرایی و مراکز آموزشی - پژوهشی گردآوری شده است. تکنیک تجزیه تحلیل داده ها تحلیل محتوا و نمونه موردمطالعه با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به چهل و سومین مصاحبه هم زمان با حصول اشباع تئوریک در داده ها خاتمه یافت. به منظور تجزیه وتحلیل داده های حاصل از مصاحبه های عمیق از نرم افزار تحلیل داده های کیفی NVIVO بهره گرفته شد. سپس در بخش کمی پرسشنامه ای محقق ساخته که روایی آن به صورت روایی صوری توسط جمعی از متخصصان و پایایی آن نیز با میزان آلفای کرونباخ بیشتر از 0.7 برای تمامی متغیرها تایید قرار گرفت, در میان نمونه ی آماری به تعداد 108 عدد توزیع و جمع آوری شد. با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 داده های حاصل تجزیه وتحلیل شد. نتایج مطالعه نشان داد که سه دیدگاه عمده در خصوص مصرف برنج تراریخته ایرانی در میان پاسخگویان مطالعه حاضر وجود دارد که عبارت اند از ضرورت استفاده, استفاده محتاطانه و عدم استفاده. همچنین نتایج نشان داد که اغلب پاسخگویان با برچسب گذاری محصولات تراریخته موافق هستند. از نظر پاسخگویان مهم ترین خطر برنج تراریخته تولید انحصاری آن و مهم ترین مزایای این محصول, مقاومت بالا در برابر آفات و بازده بیشتر آن می باشد. نتایج پژوهش حاضر می تواند دستاوردهایی برای سیاست گذاران و تصمیم گیران مرتبط با حوزه کشاورزی و غذای کشور داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    غنیان، منصور، قوچانی، امیدمهراب، و درانی، منا. (1395). واکاوی دیدگاه متخصصان در خصوص ضرورت ورود برنج تراریخته ایرانی به چرخه کشاورزی و غذایی کشور. پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، 9(4 (پیاپی 36))، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/189787/fa

    Vancouver: کپی

    غنیان منصور، قوچانی امیدمهراب، درانی منا. واکاوی دیدگاه متخصصان در خصوص ضرورت ورود برنج تراریخته ایرانی به چرخه کشاورزی و غذایی کشور. پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی[Internet]. 1395؛9(4 (پیاپی 36)):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/189787/fa

    IEEE: کپی

    منصور غنیان، امیدمهراب قوچانی، و منا درانی، “واکاوی دیدگاه متخصصان در خصوص ضرورت ورود برنج تراریخته ایرانی به چرخه کشاورزی و غذایی کشور،” پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، vol. 9، no. 4 (پیاپی 36)، pp. 1–12، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/189787/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا