مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,729
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

719
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنجش سطح پایداری نظام کشت گندم در استان فارس و تعیین عوامل موثر برآن

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 28

چکیده

 پایداری در نظام های بهره برداری کشت گندم به عوامل متعدد اکولوژیکی, اقتصادی و اجتماعی بستگی دارد که شناخت این عوامل می تواند در تدوین سیاستها و راهبردهای کشاورزی پایدار نقش بسزایی ایفا کند. بر این اساس, پژوهش حاضر با هدف سنجش سطح پایداری نظام کشت گندم در ابعاد اقتصادی, اجتماعی و اکولوژیکی و شناسایی عوامل موثر بر آن در استان فارس طرح ریزی شد. برای تحقق این هدف از طریق مرور ادبیات و مصاحبه با کارشناسان خبره, مولفه ها و شاخص های سنجش پایداری با توجه به ابعاد سه گانه تدوین و وزن دهی گردید. جامعه آماری این پژوهش کشاورزان گندمکار آبی استان فارس بودند و حجم نمونه از طریق محاسبه فرمول کوکران برآورد و نمونه ها به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری تحقیق, پرسشنامه بوده که روایی آن از طریق هیات پانل مشتمل بر صاحب نظران توسعه کشاورزی مورد تایید قرار گرفت. پایایی گویه های پرسشنامه از طریق محاسبه آلفای کرونباخ بین 77/0 تا 94/0 بدست آمد. شاخص ترکیبی پایداری کل و به تفکیک ابعاد سه گانه بعد از رفع اختلاف مقیاس شاخص ها به روش تقسیم بر میانگین از طریق تحلیل مولفه های اصلی محاسبه گردید. یافته های پژوهش نشان می دهد که 4/68 درصد کشاورزان از نظر شاخص پایداری کل نظام کشت گندم در حد ناپایدار و بسیار ناپایدار بودند. اما در بعد اقتصادی 44/99 درصد کشاورزان مورد مطالعه در گروه ناپایدار و بسیار ناپایدار قرار داشتند. 41/56 درصد کشاورزان نیز از نظر بعد اکولوژیکی در سطح پایداری متوسط به بالا قرار داشتند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که 61% واریانس پایداری نظام کشت منطقه توسط متغیرهای دانش فنی, مکانیزاسیون, بهره مندی از خدمات حمایتی, آموزشی ترویجی و پراکندگی اراضی تبیین گردید.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عربیون، ابوالقاسم، کلانتری، خلیل، اسدی، علی، و شعبانعلی فمی، حسین. (1388). سنجش سطح پایداری نظام کشت گندم در استان فارس و تعیین عوامل موثر برآن. علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، 5(2)، 17-28. SID. https://sid.ir/paper/109298/fa

Vancouver: کپی

عربیون ابوالقاسم، کلانتری خلیل، اسدی علی، شعبانعلی فمی حسین. سنجش سطح پایداری نظام کشت گندم در استان فارس و تعیین عوامل موثر برآن. علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران[Internet]. 1388؛5(2):17-28. Available from: https://sid.ir/paper/109298/fa

IEEE: کپی

ابوالقاسم عربیون، خلیل کلانتری، علی اسدی، و حسین شعبانعلی فمی، “سنجش سطح پایداری نظام کشت گندم در استان فارس و تعیین عوامل موثر برآن،” علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، vol. 5، no. 2، pp. 17–28، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109298/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button