مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,129
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

282
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نیازهای آموزشی گندمکاران در راستای کاهش ضایعات گندم

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 82

چکیده

 کاربرد فنون علمی توسط تولید کنندگان گندم, مستلزم نیازسنجی و بررسی نیاز آموزشی آنان در هر مرحله از تولید بوده و این امر می تواند کمک شایان توجهی به افزایش دانش و مهارت فنی گندمکاران و کاهش ضاِیعات گندم بنماید.هدف اصلی این تحقیق نیازسنجی آموزش های ترویجی جهت کاهش ضایعات گندم بود. این تحقیق از نوع معطوف به گذشته و به روش پیمایشی انجام شده است. در تحقیق حاضر جامعه آماری عبارتند از 65649 نفر از گندمکاران مناطق 5 گانه اقلیمی و با حجم نمونه برابر 454 نفر از گندمکاران در 5 منطقه اقلیمی (خیلی سرد, گرم و خشک, معتدل سرد, گرم و مرطوب و معتدل گرم) به ترتیب در شهرستان های سراب, شوشتر, تربت حیدریه, گنبد کاووس و مرودشت که به صورت تصادفی انتخاب و پرسشنامه های مربوطه تکمیل گردید. داده های حاصل از آن با استفاده از, تحلیل مقایسه میانگین چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در نتیجه اولویت های اساسی و نیازهای آموزشی تولید کنندگان گندم جهت کاهش ضایعات تولید بررسی شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که کمبود دانش فنی گندمکاران در مرحله کاشت در 17 زمینه, در مرحله برداشت در 28 زمینه, در مرحله داشت در 3 زمینه موجب بیشترین ضایعات گندم شده است. همچنین گندمکارانی که بیشترین ضایعات گندم را دارا می باشند نیاز به آموزش را در مرحله کاشت در 6 زمینه و در مرحله داشت و برداشت هر کدام در 4 زمینه خیلی زیاد در خود احساس کرده اند. در مناطق مورد مطالعه, ضایعات مرحله کاشت بالاترین میانگین مربوط به شهرستان مرودشت و کمترین میانگین مربوط به شهرستان تربت حیدریه می باشد. در ضایعات مرحله برداشت, بالاترین میانگین مربوط به شهرستان شوشتر و کمترین میانگین مربوط به شهرستان گنبد بوده است. در مجموع, کمترین ضایعات کل گندم مربوط به شهرستان گنبد و بیشترین آن مربوط به شهرستان شوشتر بوده است. بنابراین برای افزایش دانش فنی تولید کنندگان در زمینه هایی که کشاورزان نیازمند آن می باشند, بعد از سنجش نیازها و شناخت عوامل مربوطه, می بایست به تدریج نسبت به رفع هر یک از عوامل که بیشترین تاثیر در کاهش میزان ضایعات گندم دارد, اقدام نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، محمد، میردامادی، سیدمهدی، ملک محمدی، ایرج، و یزدی صمدی، بهمن. (1388). نیازهای آموزشی گندمکاران در راستای کاهش ضایعات گندم. علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، 5(1)، 73-82. SID. https://sid.ir/paper/109347/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی محمد، میردامادی سیدمهدی، ملک محمدی ایرج، یزدی صمدی بهمن. نیازهای آموزشی گندمکاران در راستای کاهش ضایعات گندم. علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران[Internet]. 1388؛5(1):73-82. Available from: https://sid.ir/paper/109347/fa

    IEEE: کپی

    محمد محمدی، سیدمهدی میردامادی، ایرج ملک محمدی، و بهمن یزدی صمدی، “نیازهای آموزشی گندمکاران در راستای کاهش ضایعات گندم،” علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، vol. 5، no. 1، pp. 73–82، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109347/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button