مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,914
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

930
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص آنتی اکسیدانی و میزان فنول و فلاونوئید کل پوست درختان اکالیپتوس کاملدولنسیس و کاج جنگلی

صفحات

 صفحه شروع 522 | صفحه پایان 533

چکیده

 گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنولی هستند که مهمترین آنتی اکسیدان های طبیعی بشمار می آیند. آنتی اکسیدان ها از عوامل اصلی خنثی کننده رادیکال های آزاد می باشند, که از شیوع بیماریهای مزمن و تخریب بسیاری از مواد غذایی جلوگیری می کنند. این ترکیبات از پوست درختان اکالیپتوس و کاج نیز قابل استخراج هستند. هدف این مطالعه, ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و میزان فنول و فلاونوئید تام پوست درختان اکالیپتوس و کاج است.پس از تهیه پوست درختان مورد مطالعه, عصاره های اتانولی به روش سوکسوله استخراج شدند. ابتدا میزان فنول و فلاونوئید تام عصاره ها اندازه گیری و بعد برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره های استخراج شده از چهار روش دی فنیل پیکریل هیدرازیل, قدرت احیاکنندگی, نیتریک اکساید و میزان کی لیت کنندگی آهن استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان فنول و فلاونوئید تام در پوست درخت اکالیپتوس بیشتر از کاج است. نتایج آزمون به دام اندازی رادیکال های آزاد دی فنیل پیکریل هیدرازیل نشان داد که غلظت مهار 50% در عصاره اتانولی پوست درخت اکالیپتوس و کاج به ترتیب دارای مقادیر 3.02 و 15.77 میکروگرم بر میلی لیتر است. همچنین, در آزمون قدرت احیاکنندگی, میزان جذب برای عصاره پوست اکالیپتوس بیشتر از کاج بود. در آزمون به دام اندازی نیتریک اکساید, غلظت مهار 50% در عصاره اتانولی پوست اکالیپتوس 2.41 و در عصاره کاج 22.75 میکروگرم در میلی لیتر محاسبه شد. همین طور, نتایج آزمون میزان کی لیت کنندگی آهن عصاره های اتانولی پوست اکالیپتوس و کاج در غلظت 100 میکروگرم در میلی لیتر, به ترتیب مهار 37 و 18.97 درصد را نشان دادند. عصاره های اتانولی پوست اکالیپتوس و کاج در چهار آزمون مورد مطالعه, فعالیت آنتی اکسیدانی قابل قبولی را نشان دادند, بنابراین می توانند به عنوان منابع مفیدی برای تامین آنتی اکسیدان های طبیعی باشند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

نظری، صالحه، نظرنژاد، نورالدین، و ابراهیم زاده، محمدعلی. (1392). بررسی خواص آنتی اکسیدانی و میزان فنول و فلاونوئید کل پوست درختان اکالیپتوس کاملدولنسیس و کاج جنگلی. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 28(3 (پیاپی 44))، 522-533. SID. https://sid.ir/paper/109438/fa

Vancouver: کپی

نظری صالحه، نظرنژاد نورالدین، ابراهیم زاده محمدعلی. بررسی خواص آنتی اکسیدانی و میزان فنول و فلاونوئید کل پوست درختان اکالیپتوس کاملدولنسیس و کاج جنگلی. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1392؛28(3 (پیاپی 44)):522-533. Available from: https://sid.ir/paper/109438/fa

IEEE: کپی

صالحه نظری، نورالدین نظرنژاد، و محمدعلی ابراهیم زاده، “بررسی خواص آنتی اکسیدانی و میزان فنول و فلاونوئید کل پوست درختان اکالیپتوس کاملدولنسیس و کاج جنگلی،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 28، no. 3 (پیاپی 44)، pp. 522–533، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109438/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button