مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

483
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کاربرد هرس باغ های انار بر خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب ساخته شده از نی (.Phragmites australis Sp)

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 50

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی تاثیر کاربرد نی بر خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب ساخته شده از هرس باغ های انار انجام شد. تخته های آزمایشگاهی در شرایط دو تیمار زمان پرس (در سه سطح 3, 4 و 5 دقیقه) و ترکیب ماده اولیه (در چهار سطح 1- 100% نی, 2- 75% نی و 25% سرشاخه های انار 3- 50% نی و 50% سرشاخه های انار, 4- 25% نی و 75% سرشاخه های انار) به عنوان عوامل متغیر ساخته شدند که در مجموع 12 تیمار حاصل گردید که با در نظر گرفتن سه تکرار برای هر سطح از تیمار در مجموع 36 تخته آزمایشگاهی ساخته شد. نتایج در قالب طرح آماری کاملا تصادفی متعادل تحت آزمایش فاکتوریل تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان دادند که با افزایش زمان پرس, مقاومت خمشی تخته ها کاهش می یابد. بالاترین میزان مقاومت خمشی برابر با 15.1535 مگاپاسکال بوده و در زمان پرس 3 دقیقه حاصل شده است. از طرفی ترکیب ماده اولیه نیز بر روی مقاومت خمشی تاثیرگذار می باشد, به طوری که بالاترین میزان مقاومت خمشی در شرایط ترکیب 25% نی و 75% سرشاخه انار و برابر با 16.2 مگاپاسکال و پایین ترین میزان مقاومت خمشی برابر با 10.05 مگاپاسکال و در شرایط ترکیب 100% نی به دست آمد. در مورد مدول الاستیسیته نیز نتایج نشان می دهند که کاهش مصرف نی در ترکیب ماده اولیه باعث افزایش مدول الاستیسیته می گردد, به طوری که بالاترین میزان مدول الاستیسیته برابر با 2533 مگاپاسکال و در شرایط ترکیب 25%نی و 75% سرشاخه انار حاصل گردید. همچنین نتایج بیانگر افزایش مقاومت چسبندگی داخلی در اثر افزایش میزان مصرف سرشاخه های انار یا کاهش مصرف نی در ترکیب ماده اولیه می باشد. به طوری که بالاترین مقدار چسبندگی داخلی برابر با 0.17 مگاپاسکال و مربوط به شرایط ترکیب 25% نی و 75% سرشاخه انار می باشد. بنابراین افزایش میزان مصرف سرشاخه های انار یا کاهش مصرف نی در ترکیب ماده اولیه موجب کاهش واکشیدگی ضخامت تخته ها پس از 2 و 24 ساعت غوطه وری در آب می گردد, به طوری که بالاترین میزان واکشیدگی ضخامت 2و 24 ساعت به ترتیب برابر با 17.51 و 33.21 درصد و مربوط به شرایط ترکیب 100% نی می باشد. البته افزایش زمان پرس نیز باعث افزایش واکشیدگی ضخامت 24 ساعت تخته ها می گردد و کمترین مقدار این ویژگی در زمان پرس 3 دقیقه حاصل گردید که برابر با 21.19 درصد می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حاجی حسنی، رضا، حسینخانی، حسین، کارگرفرد، ابوالفضل، نوربخش، امیر، و گلبابایی، فرداد. (1391). تاثیر کاربرد هرس باغ های انار بر خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب ساخته شده از نی (.Phragmites australis Sp). تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 27(1 (پیاپی 38))، 38-50. SID. https://sid.ir/paper/109767/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی حسنی رضا، حسینخانی حسین، کارگرفرد ابوالفضل، نوربخش امیر، گلبابایی فرداد. تاثیر کاربرد هرس باغ های انار بر خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب ساخته شده از نی (.Phragmites australis Sp). تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1391؛27(1 (پیاپی 38)):38-50. Available from: https://sid.ir/paper/109767/fa

    IEEE: کپی

    رضا حاجی حسنی، حسین حسینخانی، ابوالفضل کارگرفرد، امیر نوربخش، و فرداد گلبابایی، “تاثیر کاربرد هرس باغ های انار بر خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب ساخته شده از نی (.Phragmites australis Sp)،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 27، no. 1 (پیاپی 38)، pp. 38–50، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109767/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button