مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,039
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

682
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ساخت خمیر کاغذ شیمیایی - مکانیکی رنگ بری شده از کاه گندم

صفحات

 صفحه شروع 634 | صفحه پایان 646

چکیده

 این بررسی با هدف تولید خمیر کاغذ قابل رنگبری از کاه گندم انجام گرفته است. بدین منظور با تغییر مقدار قلیاییت فعال (NaOH) در چهار سطح 10, 12, 14 و 16 درصد (برمبنای وزن خشک کاه گندم) و دو زمان پخت 20 و 40 دقیقه خمیر کاغذ تهیه شده است. دمای پخت در 95 درجه سانتی گراد ثابت درنظر گرفته شده است. بازده بعد از پخت خمیر کاغذها بین 64.6 درصد تا 71.7 درصد و بازده کل بعد از جداسازی الیاف بین 54.45 درصد تا 62 درصد متغیر بوده است. درجه روانی اولیه خمیر کاغذها نیز بین 708 تا 765 میلی لیتر استاندارد کانادایی تغییر کرده است. خمیر کاغذهایی که با قلیاییت فعال 10 تا 16 درصد و زمان پخت 40 دقیقه ای تهیه شده اند تا درجه روانی حدود 350 میلی لیتر استاندارد کانادایی پالایش شدند و پس از آن ویژگی های کاغذ دست ساز از آنها اندازه گیری شد. دانسیته کاغذ بین437 تا 489 کیلوگرم بر مترمکعب, شاخص مقاومت به پاره شدن بین 6.51 تاmN.m2/g 7.11  و شاخص مقاومت به کشش بین 56.2 تا N.m/g 60.05 اندازه گیری شد. با توجه به این که اختلاف معنی داری در سطح اعتماد 99 درصد بین ویژگی های مقاومتی کاغذهای حاصل مشاهده نشد, لذا خمیر کاغذ ساخته شده با 10 درصد قلیاییت فعال(NaOH) , 40 دقیقه زمان پخت و 95 درجه دمای پخت جهت رنگبری انتخاب شد. رنگبری خمیر کاغذ با روش کاملا بدون کلر (TCF) انجام گرفت. در روش رنگبری یک مرحله ای TCF, استفاده از 4 درصد پروکسید هیدروژن و 3.5 درصد هیدروکسید سدیم, زمان 2 ساعت, سیلیکات سدیم 3 درصد و سولفات منیزیم معادل 0.5 درصد و 0.3 درصد DTPA وزن خشک خمیر کاغذ قبل از رنگبری, روشنی خمیر کاغذ را به 50.69 درصد (روشنی خمیر کاغذ قبل از رنگبری 29.2 درصد بوده است) افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهان لتیباری، احمد. (1390). بررسی ساخت خمیر کاغذ شیمیایی - مکانیکی رنگ بری شده از کاه گندم. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 26(4 (پیاپی 37))، 634-646. SID. https://sid.ir/paper/109928/fa

    Vancouver: کپی

    جهان لتیباری احمد. بررسی ساخت خمیر کاغذ شیمیایی - مکانیکی رنگ بری شده از کاه گندم. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1390؛26(4 (پیاپی 37)):634-646. Available from: https://sid.ir/paper/109928/fa

    IEEE: کپی

    احمد جهان لتیباری، “بررسی ساخت خمیر کاغذ شیمیایی - مکانیکی رنگ بری شده از کاه گندم،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 26، no. 4 (پیاپی 37)، pp. 634–646، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109928/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button