Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

987
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

542
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین شرایط بهینه پخت خمیر کاغذ از کاه گندم به روش NSSC برای ساخت کاغذ کنگره ای

صفحات

 صفحه شروع 903 | صفحه پایان 919

چکیده

 در این تحقیق, تولید خمیر کاغذ از کاه گندم استان خراسان, با استفاده از فرایند نیمه شیمیایی سولفیت خنثی (NSSC) بررسی شد. ابتدا, ابعاد الیاف کاه گندم اندازه گیری شده, سپس ترکیبات شیمیایی کاه بر اساس استاندارد TAPPI مشخص شد. شرایط پخت شامل دما در دو سطح (165 و 175), زمان در سه سطح (20, 30 و 40 دقیقه) و سولفیت سدیم در سه سطح 12, 14 و 16 درصد انتخاب شد و در تمام پخت ها, نسبت سولفیت سدیم به کربنات سدیم 2 به 1 بود. پس از مرحله پخت, جداسازی اولیه الیاف با استفاده از پالایشگر آزمایشگاهی انجام شد. پس از آن, بازده کل (بازده بعد از پخت), بازده بعد از الک و لیگنین باقیمانده در خمیر کاغذ تعیین شد. سپس از بین خمیر کاغذهای ساخته شده, تعدادی از آن برای ساخت کاغذ دست ساز و تعیین خصوصیات فیزیکی و مقاومتی آن برگزیده شدند. اندازه گیری درجه روانی اولیه این خمیر کاغذها نشان داد که با افزایش درصد سولفیت سدیم و درجه حرارت, درجه روانی کاهش می یابد. دو ویژگی شاخص مقاومت در برابر ترکیدن و مقاومت در برابر تا شدن در اثر افزایش دما و درصد سولفیت سدیم, به طور معنی داری افزایش یافتند, ولی در مورد شاخص مقاومت در برابر پاره شدن و طول پاره شدن, تاثیر عوامل متغیر معنی دار نبود. با مقایسه نتایج به دست آمده, تیمار ( 175, 30 و 16 درصد سولفیت سدیم) به عنوان شرایط بهینه پخت خمیر کاغذ نیمه شیمیایی سولفیت خنثی برای ساخت کاغذ کنگره ای برگزیده شد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

جهان لتیباری، احمد، حسینی، احسان، رسالتی، حسین، و فخریان روغنی، عباس. (1385). تعیین شرایط بهینه پخت خمیر کاغذ از کاه گندم به روش NSSC برای ساخت کاغذ کنگره ای. منابع طبیعی ایران، 59(4)، 903-919. SID. https://sid.ir/paper/23161/fa

Vancouver: کپی

جهان لتیباری احمد، حسینی احسان، رسالتی حسین، فخریان روغنی عباس. تعیین شرایط بهینه پخت خمیر کاغذ از کاه گندم به روش NSSC برای ساخت کاغذ کنگره ای. منابع طبیعی ایران[Internet]. 1385؛59(4):903-919. Available from: https://sid.ir/paper/23161/fa

IEEE: کپی

احمد جهان لتیباری، احسان حسینی، حسین رسالتی، و عباس فخریان روغنی، “تعیین شرایط بهینه پخت خمیر کاغذ از کاه گندم به روش NSSC برای ساخت کاغذ کنگره ای،” منابع طبیعی ایران، vol. 59، no. 4، pp. 903–919، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23161/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا