مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,774
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقدار روغن میوه بنه (.Pistachia atlantica Desf) در طبقات قطری مختلف در استان چهارمحال و بختیاری

صفحات

 صفحه شروع 660 | صفحه پایان 670

چکیده

 بنه (Pistachia atlantica Desf.) یکی از گونه های درختی باارزش اکولوژیک در زاگرس است که به دلیل ارزش اقتصادی, نقش مهمی در حفاظت از منابع آب و خاک دارد. تولید دانه روغنی و امکان استخراج روغن از بذر یکی از مزیت های اقتصادی این گونه محسوب می شود. پژوهش پیش رو به منظور تعیین درصد روغن بذر درختان بنه در طبقات قطری مختلف و معرفی ترکیبات شیمیائی به ویژه اسیدهای چرب روغن در جنگل های قلعه مدرسه لردگان در استان چهارمحال و بختیاری اجرا شد. ابتدا در دامنه قطری 10 تا 50 سانتی متر و با فاصله طبقه ای 5 سانتی متری, تعداد سه اصله درخت در هر طبقه قطری انتخاب شد و با برداشت بذر آنها در پایان فصل رویش, اندازه گیری مقدار تولید بذر و روغن در هر طبقه قطری انجام شد. نتایج نشان داد که به طور متوسط تولید روغن برای هر درخت در طبقات قطری مختلف به روش سوکسله 27.16 درصد و به روش مکانیکی 19.3 درصد است. بیشترین مقدار تولید روغن به روش سوکسله به میزان 32.1 درصد مربوط به طبقه قطری 45 سانتی متر و کمترین مقدار 23.48 درصد متعلق به طبقه قطری 40 سانتی متر بود. در روش تحت فشار بیشینه روغن استخراج شده 24.8 درصد مربوط به طبقه قطری 50 سانتی متر و کمینه اندازه روغن 16.85 درصد متعلق به درختان طبقه قطری 40 سانتی متر بود. تجزیه نمونه های روغن نشان داد که در مجموع 11 نوع اسید چرب شامل هفت اسید چرب غیراشباع اولئیک, ایزوسیس اولئیک, لینولئیک, لینولنیک, پالمیتولئیک, گادوئیک و بهنیک و چهار اسید چرب اشباع پالمیتیک, استئاریک, میرستیک و آراشیدیک در روغن بنه وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهانبازی گوجانی، حسن، ایرانمنش، یعقوب، و طالبی، محمود. (1394). بررسی مقدار روغن میوه بنه (.Pistachia atlantica Desf) در طبقات قطری مختلف در استان چهارمحال و بختیاری. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، 23(4)، 660-670. SID. https://sid.ir/paper/111261/fa

    Vancouver: کپی

    جهانبازی گوجانی حسن، ایرانمنش یعقوب، طالبی محمود. بررسی مقدار روغن میوه بنه (.Pistachia atlantica Desf) در طبقات قطری مختلف در استان چهارمحال و بختیاری. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران[Internet]. 1394؛23(4):660-670. Available from: https://sid.ir/paper/111261/fa

    IEEE: کپی

    حسن جهانبازی گوجانی، یعقوب ایرانمنش، و محمود طالبی، “بررسی مقدار روغن میوه بنه (.Pistachia atlantica Desf) در طبقات قطری مختلف در استان چهارمحال و بختیاری،” تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، vol. 23، no. 4، pp. 660–670، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/111261/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button