مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

739
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری بر رشد دو گونه وحشی و دو ژنوتیپ از گونه اهلی بادام (Amygdalus lycioides, A. scoparia, Prunus dulcis (Mill) D. A. Webb)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 18

چکیده

 اثر پنج سطح نمک بر چهار ژنوتیپ مختلف بادام در قالب آزمایشهای فاکتوریل با طرح پایه بلوک کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. شوری در 5 سطح صفر (آب مقطر), 500, 1200, 2000 و 3000 میلیگرم در لیتر از نمکهای کلرورسدیم و کلرورکلسیم به نسبت مساوی اعمال گردید و بادام شامل گونههای A. scoparia, A. lycioides و Prunus dulcis (ژنوتیپ به شماره های 1 و 2) بود. از شن شسته شده به عنوان بستر کاشت استفاده شد و آبیاری با آب شور زمانی که ارتفاع نهالها به 15 سانتیمتر رسید انجام گردید.وضعیت ظاهری, درصد زنده مانی, طول و قطر نهالها, تعداد برگ, ضخامت برگ و وزن خشک شاخه, ریشه, ساقه و برگ هر 15 روز اندازه گیری شد.طول و قطر نهالها, وزن خشک برگ, ساقه و ریشه با افزایش شوری کاهش پیدا نمود. اثر شوری با سوختگی حاشیه برگ آغاز شده, بعد به داخل برگ توسعه یافته و در نهایت خشکی برگ و ریزش آنها را به دنبال داشت.غلظت بیش از 1200 میلیگرم در لیتر نمک در ابتدای رشد, سبب آسیب جدی و کاهش شدید رشد شده و در نهایت خشکی تمام ژنوتیپها را به دنبال داشت. در غلظت پایین نمک, بادامهای اهلی رشد بیشتری نسبت به ژنوتیپهای وحشی داشته, ولی در غلظت 1200 میلیگرم در لیتر نمک, بادام لیسیوئیدس نسبت به ژنوتیپهای اهلی بادام رشد بیشتری داشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رحمانی، احمد، دانشور، حیدرعلی، و سردابی، حسین. (1382). اثر تنش شوری بر رشد دو گونه وحشی و دو ژنوتیپ از گونه اهلی بادام (Amygdalus lycioides, A. scoparia, Prunus dulcis (Mill) D. A. Webb). تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، 11(1)، 1-18. SID. https://sid.ir/paper/111277/fa

Vancouver: کپی

رحمانی احمد، دانشور حیدرعلی، سردابی حسین. اثر تنش شوری بر رشد دو گونه وحشی و دو ژنوتیپ از گونه اهلی بادام (Amygdalus lycioides, A. scoparia, Prunus dulcis (Mill) D. A. Webb). تحقیقات جنگل و صنوبر ایران[Internet]. 1382؛11(1):1-18. Available from: https://sid.ir/paper/111277/fa

IEEE: کپی

احمد رحمانی، حیدرعلی دانشور، و حسین سردابی، “اثر تنش شوری بر رشد دو گونه وحشی و دو ژنوتیپ از گونه اهلی بادام (Amygdalus lycioides, A. scoparia, Prunus dulcis (Mill) D. A. Webb)،” تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، vol. 11، no. 1، pp. 1–18، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/111277/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button