مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

862
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

516
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف شوری روی برخی تغییرات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بادام (.Prunus dulcis Mill)

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 192

چکیده

 به منظور ارزیابی برخی تغییرات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بادام (Prunus dulcis Mill.) در شرایط تنش شوری و تعیین رابطه بین انباشت یون های سدیم و کلر با این تغییرات, آزمایشی بر مبنای طرح آماری کاملا تصادفی با چهار سطح تیماری شامل؛ صفر (شاهد), 25, 50 و 75 میلی مول بر لیتر نمک خالص کلرید سدیم طراحی و بین سال های 1389 تا 1391 اجرا شد. ماده آزمایشی استفاده شده در این تحقیق بذر ژنوتیپ های سالم و بارده بادام رشد یافته در مناطق شور استان آذربایجان شرقی بود. این بذرها بعد از رشد و رسیدن به مرحله 20 15 برگی به مدت هشت هفته تحت تاثیر سطوح شوری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که آستانه ظهور علائم سوختگی حاشیه ای در برگ های بادام با انباشت سدیم به میزان حداقل 11 9 میلی گرم بر گرم ماده خشک در ارتباط است. همچنین, مشخص شد که به موازات انباشت یون های سدیم و کلر در برگ, میانگین محتوای پرولین آزاد به طور معنی دار و با الگوی خطی از 37.7 در ژنوتیپ های بادام شاهد به 117.9 میکرومول بر گرم ماده تر در ژنوتیپ های تحت 75 میلی مول نمک افزایش می یابد. بر اساس نتایج به دست آمده فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز با افزایش سطوح نمک روند افزایشی معنی دار داشت (p≤0.05). همچنین, فعالیت آنزیم پراکسیداز تا سطح شوری 50 میلی مول افزایشی و در سطوح بالاتر کاهشی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رهنمون، حمید، شکاری، فرید، دژم پور، جلیل، و خورشیدی، محمدباقر. (1392). تاثیر سطوح مختلف شوری روی برخی تغییرات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بادام (.Prunus dulcis Mill). به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 15(2)، 179-192. SID. https://sid.ir/paper/209265/fa

    Vancouver: کپی

    رهنمون حمید، شکاری فرید، دژم پور جلیل، خورشیدی محمدباقر. تاثیر سطوح مختلف شوری روی برخی تغییرات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بادام (.Prunus dulcis Mill). به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1392؛15(2):179-192. Available from: https://sid.ir/paper/209265/fa

    IEEE: کپی

    حمید رهنمون، فرید شکاری، جلیل دژم پور، و محمدباقر خورشیدی، “تاثیر سطوح مختلف شوری روی برخی تغییرات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بادام (.Prunus dulcis Mill)،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 15، no. 2، pp. 179–192، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209265/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا