مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,624
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

721
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روغن قابل استخراج از میوه بلوط ایرانی (.Quercus brantii Lindl) در جنگل های استان چهارمحال و بختیاری

صفحات

 صفحه شروع 527 | صفحه پایان 535

چکیده

بلوط ایرانی (Quercus brantii Lindl.) یکی از گونه های ارزشمند بوم سازگان جنگلی کشور و از مهمترین و فراوانترین گونه های درختی موجود در جنگل های زاگرس است.این پژوهش با هدف آگاهی از ارزش تغذیه ای روغن استخراج شده از میوه این گونه و امکان تولید آن, در استان چهارمحال و بختیاری انجام شد. برای این منظور در منطقه جنگلی به وسعت 10000 هکتار تعداد 68 قطعه نمونه 10 آری انتخاب و مشخصه های کمی پایه های بلوط ایرانی یادداشت برداری شد. همچنین نمونه میوه از تعداد 20 پایه در دو فرم پرورشی و طبقات قطری و تاجی مختلف تهیه شد. مقدار تولید میوه با استفاده از معادلات آلومتریک و استخراج روغن با استفاده از دستگاه سوکسله انجام شد. نتایج استخراج روغن میوه بلوط ایرانی نشان داد که مقدار متوسط روغن آن 8.56 درصد است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که به طور متوسط از هر هکتار جنگل بلوط, 9.7 کیلوگرم روغن قابل بهره برداری است. تجزیه روغن موجود در این میوه بیانگر این موضوع است که ساختار اسید چرب روغن بلوط ایرانی به طور عمده حاوی اسیدهای چرب معمول در روغن های گیاهی است که از آن جمله می توان به انواع اسیدهای چرب تک غیراشباع (به ویژه اسید اولئیک), چند غیراشباع (اسید لینولئیک) و اشباع (اسید پالمیتیک) اشاره کرد. درمجموع می توان این روغن را در گروه روغن های اسید اولئیک لینولئیک قرار داد. با توجه به ضروری بودن اسید اولئیک و اسید لینولئیک برای بدن انسان, این روغن از ارزش تغذیه ای زیادی برخوردار است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایرانمنش، یعقوب، و جهانبازی گوجانی، حسن. (1394). بررسی روغن قابل استخراج از میوه بلوط ایرانی (.Quercus brantii Lindl) در جنگل های استان چهارمحال و بختیاری. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، 23(3)، 527-535. SID. https://sid.ir/paper/111501/fa

    Vancouver: کپی

    ایرانمنش یعقوب، جهانبازی گوجانی حسن. بررسی روغن قابل استخراج از میوه بلوط ایرانی (.Quercus brantii Lindl) در جنگل های استان چهارمحال و بختیاری. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران[Internet]. 1394؛23(3):527-535. Available from: https://sid.ir/paper/111501/fa

    IEEE: کپی

    یعقوب ایرانمنش، و حسن جهانبازی گوجانی، “بررسی روغن قابل استخراج از میوه بلوط ایرانی (.Quercus brantii Lindl) در جنگل های استان چهارمحال و بختیاری،” تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، vol. 23، no. 3، pp. 527–535، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/111501/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button