مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,409
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ژیبرلین و اسکوربیک اسید بر کاهش سمیت نیکل در گیاه سویا

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 75

چکیده

 در این پژوهش, آثار برهم کنش نیکل, ژیبرلین و اسکوربیک اسید در سویا (Glycine max L. cv. Union × Elf) مورد بررسی قرار گرفت. دانه رست های هفت روزه که در محیط هیدروپونیک رشد یافته بودند, در معرض غلظت های مختلف نیکل کلرید (0 و 0.5 میلی مولار) و ژیبرلین (0 و 0.05 میلی مولار) و اسکوربیک اسید (0 و 1 میلی مولار) قرار گرفتند. علایم سمیت نیکل مانند تشکیل لکه های قرمز – قهوه ای در سطح پهنک برگ در گیاهان تحت تیمار نیکل مشاهده شد. افزودن ژیبرلین و یا اسکوربیک اسید به محیط کشت, آثار سمی نیکل را کاهش داد. قابل توجه این که, هنگام کاربرد هم زمان ژیبرلین و اسکوربیک اسید, علایم سمیت Ni بروز نکرد. نیکل موجب کاهش وزن خشک ریشه و اندام های هوایی و همچنین کاهش کلروفیل در برگ ها شد. افزایش سطح مالون دی آلدهید (MDA) و تغییر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان مانند کاتالاز (CAT) و گایاکول پراکسیداز (GPX) در ریشه ها و برگ ها نشان دهنده بروز تنش اکسایشی در سویا بود, در حالی که گیاهان تحت تیمار نیکل که در معرض ژیبرلین یا اسکوربیک اسید و بویژه ژیبرلین و اسکوربیک اسید قرار گرفته بودند, رشد بهتری داشتند. بر هم کنش ژیبرلین و اسکوربیک اسید از کاهش کلروفیل و پراکسیداسیون لیپیدها جلوگیری نمود و فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز را افزایش داد. این نتایج نشان می دهد که بر هم کنش ژیبرلین و اسکوربیک اسید, آثار سمی نیکل را در دانه رست های سویا کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی سار، سکینه، خاوری نژاد، رمضانعلی، قربانلی، مه لقا، و مجد، احمد. (1384). اثر ژیبرلین و اسکوربیک اسید بر کاهش سمیت نیکل در گیاه سویا. رستنیها، 6(1)، 67-75. SID. https://sid.ir/paper/1135/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی سار سکینه، خاوری نژاد رمضانعلی، قربانلی مه لقا، مجد احمد. اثر ژیبرلین و اسکوربیک اسید بر کاهش سمیت نیکل در گیاه سویا. رستنیها[Internet]. 1384؛6(1):67-75. Available from: https://sid.ir/paper/1135/fa

    IEEE: کپی

    سکینه سعیدی سار، رمضانعلی خاوری نژاد، مه لقا قربانلی، و احمد مجد، “اثر ژیبرلین و اسکوربیک اسید بر کاهش سمیت نیکل در گیاه سویا،” رستنیها، vol. 6، no. 1، pp. 67–75، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1135/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button