مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

668
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات محتوای آرژینین در مرحله جوانه زنی دانه های سویا رقم پرشینگ تحت تاثیر شوری و ژیبرلین

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 68

چکیده

 در پژوهش حاضر, تاثیرات تنش شوری ناشی از کلرورسدیم 50 میلی مولار و تنش اسمزی ناشی از محلول پلی اتیلن گلیکول6000  هم فشار با آن با غلظت 64 گرم بر لیتر با و یا بدون اسید ژیبرلیک (GA3, 10 میکروگرم بر لیتر) در حین رویش دانه های سویا رقم پرشینگ(Glycine max L.cv.pershing)  مورد بررسی قرار گرفته است. دانه ها در طی یک دوره زمانی 48 ساعته با محلول فوق, محلول ژیبرلین و یا آب مقطر به عنوان شاهد آبیاری شدند و در پایان هر 8 ساعت, درصد جوانه زنی یا محتوای آرژینین, مورد اندازه گیری قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصل, تیمارهای نمکی و پلی اتیلن گلیکول, قادر به ایجاد تاخیر در جوانه زنی دانه ها هستند و ژیبرلین این تاخیر را جبران می نماید. به نظر می رسد تیمار نمکی به ویژه با ایجاد تاخیر در افزایش محتوای آرژینین, موجب تاخیر در جوانه زنی است. افزایش محتوای آرژینین در تنش نمکی به طور احتمالی مکانیسم های مهم مقابله با تنش های مزبور در حین رویش دانه هستند. ژیبرلین به تنهایی و یا توام با تنش های به کار رفته در این پژوهش باعث حفظ و یا افزایش محتوای ترکیبات مورد سنجش بوده است. پاسخ مقاطع زمانی مختلف به ویژه مراحل جوانه زنی مطلق و رشد در طی 48 ساعت با تیمارهای مورد استفاده, مشابه نیست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مبرا، شهناز، ساطعی، آرین، و قربانلی، مه لقا. (1388). تغییرات محتوای آرژینین در مرحله جوانه زنی دانه های سویا رقم پرشینگ تحت تاثیر شوری و ژیبرلین. دانش زیستی ایران، 4(1)، 63-68. SID. https://sid.ir/paper/183725/fa

    Vancouver: کپی

    مبرا شهناز، ساطعی آرین، قربانلی مه لقا. تغییرات محتوای آرژینین در مرحله جوانه زنی دانه های سویا رقم پرشینگ تحت تاثیر شوری و ژیبرلین. دانش زیستی ایران[Internet]. 1388؛4(1):63-68. Available from: https://sid.ir/paper/183725/fa

    IEEE: کپی

    شهناز مبرا، آرین ساطعی، و مه لقا قربانلی، “تغییرات محتوای آرژینین در مرحله جوانه زنی دانه های سویا رقم پرشینگ تحت تاثیر شوری و ژیبرلین،” دانش زیستی ایران، vol. 4، no. 1، pp. 63–68، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183725/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button