مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

50
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سم تری کلروفن به همراه ویتامین C بر فعالیت آنزیم های استیل کولین استراز مغز، کاتالاز سرم و بافتهای آبشش و کبد ماهی طلایی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 هدف این مطالعه بررسی تأثیر سم تری¬کلروفن بر آنزیم های استیل کولین استراز مغز و کاتالاز سرم و بافت های آبشش و کبد ماهی طلایی در حضور ویتامین C بود. ماهیان 5/0 ± 10 گرمی به مدت یک ماه در چهار تیمار به صورت: تیمار 1 شاهد (بدون سم و ویتامین), تیمار 2 (4/0 میلی گرم بر لیتر تری-کلروفن), تیمار 3 (4/0 میلی گرم بر لیتر تری¬کلروفن و 200 میلی گرم ویتامین C در کیلوگرم غذا), تیمار 4 (200 میلی گرم ویتامین C در کیلوگرم غذا), با 3 تکرار, در معرض تری¬کلروفن محلول در آب قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تری¬کلروفن منجر به کاهش معنی¬دار فعالیت استیل کولین استراز در مقایسه با تیمار شاهد شد, اما تجویز ویتامین C به همراه این سم باعث افزایش معنی¬دار فعالیت این آنزیم در مقایسه با تیمار فاقد ویتامین شد .(P˂0.05) تری کلروفن تغییر معنی¬داری در فعالیت کاتالاز نسبت به شاهد ایجاد نکرد.(P˃0.05) تری¬کلروفن باعث نکروز, ادم, کوتاه و چماقی شدن و هیپرپلازی تیغه¬های ثانویه آبشش ماهیان شد. این سم همچنین باعث خونریزی, نکروز و تورم هپاتوسیت¬های کبد شد. اما به دلیل ویژگی آنتی اکسیدانی ویتامین C, تجویز این ویتامین باعث کاهش شدت این آسیبهای بافتی گردید. طبق نتایج, ویتامین C با خاصیت آنتی اکسیدانی سبب بهبود شرایط آنزیمی و کاهش شدت آسیبهای بافتی آبشش و کبد ناشی از سم تری کلروفن گردید.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button