مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

582
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تجربی اثر شوری و نوع یون بر پایداری امولسیو نهای آب در نفت

صفحات

 صفحه شروع 4 | صفحه پایان 16

چکیده

 از میان روش های ازدیاد برداشت نفت, تزریق آب و بخصوص تزریق آب کم شور, روش ازدیاد برداشت کم هزینه ای محسوب می شود. در سال های اخیر مطالعات در این مورد بیشتر به بررسی اثر تزریق آب برروی برهم کنش سنگ/ نفت/ آب تخصیص داده شده است. هدف از انجام مطالعه پیش رو بررسی برهم کنش سیال/ سیال و بدون در نظر گرفتن وجود سنگ است که درمورد آن مطالعات کمی انجام شده است. در آزمایش های این پژوهش تعدادی تست بطری طراحی و انجام شده است که در آن 20% نفت خام مرده و 80% آب با شوری های مختلف از ppm000/6 تا ppm000/40 در مجاورت هم قرار گرفتند. با نمونه گیری از قسمت امولسیونی شده در سطح تماس بین آب و نفت, توزیع اندازه قطرات آب در نفت به دست آمد. اندازه قطرات آب از 02/0 تا mm 65/1 (با در نظر گرفتن داده هایی که مقادیر آنها خارج از محدوده دیگر داده ها بوده است) و فراوانی نسبی دسته بندی ها حداکثر mm 73/0 بود. نتایج نشان داد که با کاهش شوری اندازه قطرات نیز کاهش یافته و همچنین, از بین نمک های مورد آزمایش (سدیم کلرید, کلسیم کلرید, منیزم کلرید و سدیم سولفات), کلسیم کلرید بیش از سه نمک دیگر توانایی در جذب مواد فعال سطحی طبیعی نفت به سمت سطح تماس و افزایش پایداری امولسیون را دارد. در آزمایش های مربوطه نشان داده شد که توان افزایش پایداری امولسیون توسط نمک ها (جذب مواد فعال سطحی طبیعی نفت مانند آسفالتین و رزین به سمت سطح تماس) به ترتیب کلسیم کلرید, منیزیم کلرید, سدیم سولفات و سدیم کلرید است. این امر به دلیل واکنش یون های نمک موجود در آب با نفت و تفاوت در چگالی بار هر یک از یون ها و فعالیت سطحی آن ها است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روزبهانی، علیرضا، سعیدی دهاقانی، امیرحسین، و آیت الهی، سیدشهاب الدین. (1398). بررسی تجربی اثر شوری و نوع یون بر پایداری امولسیو نهای آب در نفت. پژوهش نفت، 29(108 )، 4-16. SID. https://sid.ir/paper/114594/fa

    Vancouver: کپی

    روزبهانی علیرضا، سعیدی دهاقانی امیرحسین، آیت الهی سیدشهاب الدین. بررسی تجربی اثر شوری و نوع یون بر پایداری امولسیو نهای آب در نفت. پژوهش نفت[Internet]. 1398؛29(108 ):4-16. Available from: https://sid.ir/paper/114594/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا روزبهانی، امیرحسین سعیدی دهاقانی، و سیدشهاب الدین آیت الهی، “بررسی تجربی اثر شوری و نوع یون بر پایداری امولسیو نهای آب در نفت،” پژوهش نفت، vol. 29، no. 108 ، pp. 4–16، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/114594/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button