مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

38
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

17
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

[مقاله کوتاه علمی] بررسی اثرات کشندگی عصاره های توتون، تنباکو و آویشن کوهی روی شته توتون (Myzus nicotianae) در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 150

چکیده

 شته توتون (Myzus nicotianae) یکی از مهم­ترین آفات توتون بوده و موجب کاهش کمی و کیفی محصول می­گردد. امروزه به دلیل پیدایش مقاومت آفات به سموم شیمیایی و اثرات زیان بار و مخرب آن ها بر سلامتی بشر و محیط زیست, کاهش استفاده از ترکیبات شیمیایی در کنترل آفات امری ضروری به نظر می­رسد. به همین منظور, استفاده از عصاره­های گیاهی برای کنترل آفات پیشنهاد می‏شود. در پژوهش حاضر, تأثیر عصاره گیاهان توتون (Nicotiana tabacum), تنباکو (Nicotiana rustica) و آویشن کوهی (Thymus pubescens) روی شته توتون بررسی شد و آزمایش‏های زیست­سنجی به صورت طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در شرایط آزمایشگاهی (دمای 1 ± 25 درجه سلسیوس, رطوبت نسبی 5 ± 65 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی) انجام شد. درصد کشندگی حشرات بالغ , با کاربرد عصاره­های گیاهی یاد شده در پنج غلظت6000 ,8000, 10000, 15000 و 20000 (میلی­لیتر بر لیتر) و سه زمان (24, 48 و 72 ساعت) محاسبه شد. اختلاف معنی­داری در درصد کشندگی عصاره­های مذکور روی آفت در غلظت­های مختلف  در زمان­های مورد مطالعه مشاهده شد. بر اساس نتایج, میزان کشندگی با افزایش غلظت و گذشت زمان افزایش یافت. بیشترین و کمترین میزان کشندگی پس از گذشت 72 ساعت به ترتیب در تیمار عصاره تنباکو با غلظت 20000 میلی­لیتر بر لیتر  با 100 درصد تلفات و عصاره آویشن کوهی با غلظت 6000 پی­پی­ام با 75/56 درصد تلفات مشاهده گردید. مقدار LC50 برای عصاره­های توتون, تنباکو و آویشن کوهی به ترتیب 12463, 10210 و 17385 میلی­لیتر بر لیتر برای شته توتون به دست آمد که تأثیر کشندگی بیشتر عصاره تنباکو را نسبت به سایر تیمارها نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button