مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

36
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

26
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های روغن کاملینا پالایش شده و تأثیر فرآیند بی بو سازی بر اسیدهای چرب و میزان توکوفرول

صفحات

 صفحه شروع 359 | صفحه پایان 375

چکیده

 در این مطالعه ویژگی های ترکیبی به همراه دو پارامتر(اسیدیته وپراکسید) روغن کاملینا حاصل از چهار منطقه ی ایلام, کرمانشاه, همدان و فارس بعد از انجام عملیات پالایش به روش شیمیایی بررسی شد. هم چنین تغییرات ماهیتی(اسیدچرب و توکوفرول) قبل و بعد از مرحله ی آخر پالایش یعنی بی بوسازی مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا روغن خامی که از دانه های مربوط به مناطق فوق(رقم سهیل) بدست آمده بود, به روش شیمیایی مطابق مدل صنعتی پالایش شدند و سپس مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج آزمون برای اسیدیته روغن ها ی پالایش شده با کمینه تا بیشینه 0.08-0.11% درصد و برای پراکسید 1.7-1.92meq/kg میلی اکی والان گرم اکسیژن بر کیلوگرم روغن بود, که درحدود مورد قبول استاندارد ملی ایران, قرار داشتند. درآنالیز اسیدچرب, مهم ترین اسیدچرب از نظر مقدار, اسیدچرب امگا-3 لینولنیک اسید با کمینه و بیشینه32.59-35.5% درصد و پس از آن اسیدچرب امگا -6 لینولئیک اسید با16/49-18/30% درصد بود. میزان ایز ومر ترانس اسیدهای چرب در هیچ یک از نمونه ها بیش از 0.06% درصد شناسایی نشد. در ترکیب اسیدهای چرب قبل و بعد ا ز بی بوسازی به غیر از نمونه فارس اختلاف معناداری (0.05>P) وجود نداشت. مقدار توکوفرول کل در نمونه های پالایش شده 626.68- 727.5mg/kg میلی گرم بر کیلوگرم بدست آمد. توکوفرول غالب اندازه گیری شده, گاماتوکوفرول بود. افت قابل ملاحظه ای در مقدار توکوفرول, در پایان پروسه پالایش نسبت به قبل از بی بو کردن در همه نمونه ها دیده شد0.05)>P). با توجه به نتایج بدست آمده در فرایند پالایش, روغن کاملینا از نظر فاکتورهای کیفی مانند اسیدیته و پراکسید و نیز ترکیب اسیدچرب در محدوده استانداردهای ملی ایران برای روغن های خوراکی قرار گرفت و فرایند بی بوسازی, هر چند موجب کاهش معنی دار توکوفرول گردید ولی میزان باقیمانده همچنان قابل توجه بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button