مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

34
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

17
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

افزودن مخلوط زیرۀ سبز، گشنیز و نعناع فلفلی به جیرة میش‫های شیری نژاد رومن و تأثیر آن بر عملکرد و فراسنجه‫ های خونی بره های شیرخوار ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 31

چکیده

 این پژوهش با هدف افزودن مخلوط سه گیاه دارویی به جیره میش های شیرده و تاثیر آن بر عملکرد و فراسنجه های خون بره های شیرخوار با استفاده از 48 رأس بره با میانگین وزن 44/0±34/3 کیلوگرم همراه 24 رأس میش شیرده با میانگین تولید شیر 25/122±03/1107 گرم در روز در قالب طرح کاملاً تصادفی برای 65 روز در جایگاه های انفرادی انجام شد. گروه های آزمایشی میش های مادر شامل: گروه شاهد (جیرة پایه), تیمارهای اول, دوم و سوم علاوه بر جیرة پایه روزانه 15 گرم پودر مخلوط زیرۀ سبز, گشنیز و نعناع فلفلی به ترتیب با نسبت های 10:30:60؛ 10:45:45 و 10:60:30 درصد دریافت کردند. بره ها, دوهفتگی توزین و در انتهای دوره, از رگ گردن خونگیری شدند. وزن نهایی و افزایش وزن روزانه بره‫های تیمار اول نسبت به گروه های دیگر بیشتر بود (05/0>P). غلظت گلبول های قرمز و درصد هماتوکریت بره های تیمار سوم کمترین و تیمار اول بیشترین بود, ولی تفاوت معنی داری با شاهد نداشت. ضریب پراکندگی گلبول های قرمز و پلاکت ها در تیمار اول کمتر از شاهد بود (05/0>P). تفاوتی بین تیمارها از لحاظ تعداد گلبول های سفید, درصدهای لنفوسیت ها و گرانولوسیت ها وجود نداشت. غلظت گلوکز خون بره های تیمار دوم نسبت به شاهد کمتر بود (05/0>P). ظرفیت آنتی اکسیدانی بره‫های میش های دریافت کنندۀ مکمل نسبت به شاهد افزایش یافت و مالون‫دی‫آلدئید نسبت به شاهد پایین‫تر بود (05/0>P). نتایج نشان داد استفاده از مخلوط گیاهان زیره, گشنیز و نعناع فلفلی در جیرة میش های مادر سبب افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی و کاهش مالون‫دی‫آلدئید در بره‫های شیرخوار شد, هرچند بهبود در افزایش وزن روزانه قابل توجه نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button