مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

81
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

7
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه لپتین سرم و مقاومت به انسولین در زنان چاق ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 32

کلیدواژه

چکیده

 1سابقه و هدف
فرایند چاقی پیچیده است وعوامل متعدد از جمله دو هورمون کلیدی  لپتین و انسولین  در آن دخیل هستند. نقس هومئوستاتیک انسولین در ثبات انرژی  با مقاومت به انسولین کاهش می یابد. احتمال دارد  که لپتین و انسولین بر یکدیگر نقش تنظیمی داشته باشند. لذا, مطالعه حاضر به بررسی رابطه بین شاخص توده بدن, لپتین و انسولین  و مقاومت به انسولین پرداخته است.
مواد و روش ها
در این مطالعه مقطعی, 140 زن در 2 گروه مساوی با شاخص توده بدنی نرمال (9/24-5/18) یا چاق (BMI ≥ 30) مورد بررسی قرار گرفتند. پس از 10 تا 12 ساعت ناشتایی, 10 سی سی خون وریدی از افراد گرفته شد, قند خون با استفاده از گلوکز اکسیداز, انسولین و لپتین به روش الایزا اندازه گیری شد و شاخص HOMA-IR محاسبه شد و داده ها به صورت  میانگین ± انحراف معیار بیان گردید .   05 /0> P معنی دار در نظر گرفته شد.
یافته ها: بین گروه ها از نظر سطح لپتین تفاوت معنی داری وجود داشت و بین شاخص توده بدن و سطح لپتین پلاسمایی آزمودنی های مورد مطالعه همبستگی  مثبت شدید وجود داشت(7/0 r= و.01/0P<. همچنین بین لپتین سرم و انسولین ناشتا همبستگی مثبت متوسط وجود داشت (05/0r= و 01/0< P). از نظر HOMA-IR تفاوت معنی داری بین گروه ها مشاهده شد که در افراد چاق بیشتر از گروه عادی بود).
نتیجه گیری
BMI عامل اصلی تنظیم سطح لپتین است. احتمالاً پیوستگی سطح انسولین و لپتین به دلیل نقش تعیین کننده شاخص توده بدن بر هر دوی آنها است.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button