Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

922
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر همزیستی با گونه های قارچ میکوریزا بر عملکرد، اجزای عملکرد و کارایی مصرف آب کنجد (.Sesamum indicum L) تحت تاثیر رژیم های مختلف آبیاری در شرایط مشهد

صفحات

 صفحه شروع 448 | صفحه پایان 460

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر تلقیح با دو گونه قارچ میکوریزا بر عملکرد, اجزای عملکرد و کارایی مصرف آب گیاه دانه کنجد (Sesamum indicum L.), آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در دو سال زراعی 89-1388 و 90-1389 به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. کرت اصلی سه سطح آبیاری شامل 2000, 3000 و 4000 متر مکعب آبیاری در هکتار و کرت های فرعی تلقیح با دو گونه قارچ میکوریزا شامل Glomus mosseae و G. intraradices و شاهد بود. نتایج نشان داد که اثر سطوح آبیاری بر تمام اجزای عملکرد به جز وزن هزار دانه, عملکرد بیولوژیک و دانه, شاخص برداشت و کارایی مصرف آب بر اساس عملکرد بیولوژیک و دانه معنی دار (p£0.05) بود. با افزایش مقدار آبیاری از 2000 به 4000 متر مکعب در هکتار عملکرد بیولوژیک و دانه به ترتیب برابر با 52 و 118 درصد بهبود یافت. افزایش مقدار آبیاری از 2000 به 4000 متر مکعب در هکتار بهبود 22 درصدی کارایی مصرف آب کنجد بر اساس عملکرد دانه را موجب شد. تلقیح با گونه های میکوریزا اجزای عملکرد, عملکرد بیولوژیک و دانه, شاخص برداشت و کارایی مصرف آب کنجد بر اساس عملکرد بیولوژیک و دانه را به طور معنی داری تحت تاثیر قرار داد (p£0.05). تلقیح با G. mosseae عملکرد دانه را به ترتیب برابر با 7 و 12 درصد در مقایسه با G. intraradices و شاهد بهبود بخشید. میزان این بهبود برای کارایی مصرف آب بر اساس عملکرد دانه به ترتیب برابر با 7 و 24 درصد بود. تلقیح با میکوریزا با بهبود توسعه سیستم ریشه ای و در نتیجه افزایش فراهمی رطوبت و دسترسی به عناصر غذایی موجب بهبود کارایی مصرف آب گردیده است که این تاثیر برای گونه G. mosseae بالاتر از گونه G. intraradices بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوچکی، علیرضا، بخشایی، سارا، خرم دل، سرور، مختاری، ویدا، و طاهرآبادی، شهربانو. (1394). تاثیر همزیستی با گونه های قارچ میکوریزا بر عملکرد, اجزای عملکرد و کارایی مصرف آب کنجد (.Sesamum indicum L) تحت تاثیر رژیم های مختلف آبیاری در شرایط مشهد. پژوهشهای زراعی ایران، 13(3)، 448-460. SID. https://sid.ir/paper/119068/fa

    Vancouver: کپی

    کوچکی علیرضا، بخشایی سارا، خرم دل سرور، مختاری ویدا، طاهرآبادی شهربانو. تاثیر همزیستی با گونه های قارچ میکوریزا بر عملکرد, اجزای عملکرد و کارایی مصرف آب کنجد (.Sesamum indicum L) تحت تاثیر رژیم های مختلف آبیاری در شرایط مشهد. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1394؛13(3):448-460. Available from: https://sid.ir/paper/119068/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا کوچکی، سارا بخشایی، سرور خرم دل، ویدا مختاری، و شهربانو طاهرآبادی، “تاثیر همزیستی با گونه های قارچ میکوریزا بر عملکرد, اجزای عملکرد و کارایی مصرف آب کنجد (.Sesamum indicum L) تحت تاثیر رژیم های مختلف آبیاری در شرایط مشهد،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 13، no. 3، pp. 448–460، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/119068/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا