Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,339
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

687
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آللوپاتیک بقایای اندامهای هوایی و کورم زعفران بر رشد گندم، چاودار، ماش و لوبیا

صفحات

 صفحه شروع 227 | صفحه پایان 234

چکیده

 به منظور بررسی اثر بقایایی زعفران (کورم و اندام هوایی) بر رشد چهار گیاه زراعی گندم, چاودار, ماش و لوبیا که در تناوب با آن قرار می گیرد تحقیقی در سال 1384 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به صورت آزمایش اسپیلت پلات فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. گیاهان زراعی بعنوان فاکتور اصلی, کورم و اندامهای هوایی زعفران و مقدار بافت های زعفران اضافه شده به خاک (25/4, 15, 30 و 75 گرم بافت زعفران در 5/1 کیلوگرم خاک گلدان) بعنوان فاکتور فرعی و در قالب فاکتوریل در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که اندام و مقدار بافتهای اضافه شده زعفران به خاک تاثیر معنی داری بر کلیه صفات مورد مطالعه در 4 گیاه زراعی داشت. با افزایش مقدار بافتهای اندام هوایی زعفران اضافه شده به خاک, نسبت به شاهد درصد کلروفیل, ارتفاع, سطح برگ, بیوماس اندامهای هوایی و ریشه افزایش یافت اما با افزایش مقدار بافت کورم زعفران اضافه شده به خاک نسبت به شاهد همه صفات مورد مطالعه کاهش یافتند. گیاهان تابستانه (ماش و لوبیا) در مقایسه با گیاهان زمستانه (گندم و چاودار) کمتر تحت تاثیر تنش مواد موجود در بافتهای زعفران قرار گرفتند. در مجموع نتایج این آزمایش نشان داد که بافتهای کورم زعفران بر گیاهان زراعی مورد مطالعه, اثر آللوپاتی منفی, ولی برگهای زعفران اثر تحریک کنندگی دارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

اقبالی، شهاب، راشدمحصل، محمدحسن، نصیری محلاتی، مهدی، و کازرونی منفرد، ابراهیم. (1387). اثر آللوپاتیک بقایای اندامهای هوایی و کورم زعفران بر رشد گندم, چاودار, ماش و لوبیا. پژوهشهای زراعی ایران، 6(2)، 227-234. SID. https://sid.ir/paper/119083/fa

Vancouver: کپی

اقبالی شهاب، راشدمحصل محمدحسن، نصیری محلاتی مهدی، کازرونی منفرد ابراهیم. اثر آللوپاتیک بقایای اندامهای هوایی و کورم زعفران بر رشد گندم, چاودار, ماش و لوبیا. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1387؛6(2):227-234. Available from: https://sid.ir/paper/119083/fa

IEEE: کپی

شهاب اقبالی، محمدحسن راشدمحصل، مهدی نصیری محلاتی، و ابراهیم کازرونی منفرد، “اثر آللوپاتیک بقایای اندامهای هوایی و کورم زعفران بر رشد گندم, چاودار, ماش و لوبیا،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 6، no. 2، pp. 227–234، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/119083/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا