مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

969
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و کیفیت پروتئین در دانه سورگوم‏

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 68

چکیده

 برای بررسی تاثیر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و کیفیت پروتئین در دانه سورگوم‏‎(Sorghum bicolor (L.) Moench) ‎‏ دو آزمایش در سال 1382 در شهرستان پاکدشت تهران اجرا شد. ‏در این دو آزمایش سورگوم دانه‏ ای (رقم هیبرید ‏H-726‎‏) با استفاده از روش آب کشت در شرایط گلخانه ‏ای ‏کشت و در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار مطالعه شد. در آزمایش اول از محلول کشت استاندارد ‏ازت (88 پی پی ام) و در آزمایش دوم از محلول های کشت با سطوح مختلف ازت (220, 88, 44, 17.5 و ‏‏440 پی‏ پی ‏ام) استفاده شد. وزن تازه کل بوته و روند جذب ازت به طور خطی تا مرحله خمیری سخت ‏افزایش و سپس کاهش یافت. جذب ازت در دو مرحله از دوران رشد رویشی و زایشی (یعنی چهار هفته ‏قبل و بعد از مرحله خوشه رفتن) بیشترین مقدار بود. با افزایش مقدار ازت, وزن تازه, وزن خشک گیاه, ‏عملکرد دانه, نشاسته خام کاهش و میزان ازت کل در کلیه قسمت های گیاه, جذب ازت توسط گیاه, ‏پروتئین خام و پرولامین دانه افزایش یافت. در کلیه سطوح ازت مورد استفاده, نوع پروتئین عمده در دانه ‏شامل گلوتلین و سپس پرولامین بود. تاثیر سطوح مختلف ازت بر درصد چربی خام و خاکستر خام دانه ‏معنی دار نبود. بیشترین همبستگی مثبت و معنی‏ دار بین آلبومین و گلوبولین و بین گلوتلین و کل پروتئین ‏قابل استخراج (r=0.99) و بیشترین همبستگی منفی و معنی‏ دار بین میزان پروتئین خام و ماده خشک دانه (r=-0.73) بود. ‏

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرهادی، سیدمحمدجواد، و مختصی بیدگلی، علی. (1385). اثر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و کیفیت پروتئین در دانه سورگوم‏. مجله کشاورزی، 8(1)، 59-68. SID. https://sid.ir/paper/123859/fa

    Vancouver: کپی

    میرهادی سیدمحمدجواد، مختصی بیدگلی علی. اثر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و کیفیت پروتئین در دانه سورگوم‏. مجله کشاورزی[Internet]. 1385؛8(1):59-68. Available from: https://sid.ir/paper/123859/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدجواد میرهادی، و علی مختصی بیدگلی، “اثر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و کیفیت پروتئین در دانه سورگوم‏،” مجله کشاورزی، vol. 8، no. 1، pp. 59–68، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/123859/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button