Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

950
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و کیفیت پروتئین در دانه سورگوم‏

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 68

چکیده

 برای بررسی تاثیر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و کیفیت پروتئین در دانه سورگوم‏‎(Sorghum bicolor (L.) Moench) ‎‏ دو آزمایش در سال 1382 در شهرستان پاکدشت تهران اجرا شد. ‏در این دو آزمایش سورگوم دانه‏ ای (رقم هیبرید ‏H-726‎‏) با استفاده از روش آب کشت در شرایط گلخانه ‏ای ‏کشت و در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار مطالعه شد. در آزمایش اول از محلول کشت استاندارد ‏ازت (88 پی پی ام) و در آزمایش دوم از محلول های کشت با سطوح مختلف ازت (220, 88, 44, 17.5 و ‏‏440 پی‏ پی ‏ام) استفاده شد. وزن تازه کل بوته و روند جذب ازت به طور خطی تا مرحله خمیری سخت ‏افزایش و سپس کاهش یافت. جذب ازت در دو مرحله از دوران رشد رویشی و زایشی (یعنی چهار هفته ‏قبل و بعد از مرحله خوشه رفتن) بیشترین مقدار بود. با افزایش مقدار ازت, وزن تازه, وزن خشک گیاه, ‏عملکرد دانه, نشاسته خام کاهش و میزان ازت کل در کلیه قسمت های گیاه, جذب ازت توسط گیاه, ‏پروتئین خام و پرولامین دانه افزایش یافت. در کلیه سطوح ازت مورد استفاده, نوع پروتئین عمده در دانه ‏شامل گلوتلین و سپس پرولامین بود. تاثیر سطوح مختلف ازت بر درصد چربی خام و خاکستر خام دانه ‏معنی دار نبود. بیشترین همبستگی مثبت و معنی‏ دار بین آلبومین و گلوبولین و بین گلوتلین و کل پروتئین ‏قابل استخراج (r=0.99) و بیشترین همبستگی منفی و معنی‏ دار بین میزان پروتئین خام و ماده خشک دانه (r=-0.73) بود. ‏

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرهادی، سیدمحمدجواد، و مختصی بیدگلی، علی. (1385). اثر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و کیفیت پروتئین در دانه سورگوم‏. مجله کشاورزی، 8(1)، 59-68. SID. https://sid.ir/paper/123859/fa

    Vancouver: کپی

    میرهادی سیدمحمدجواد، مختصی بیدگلی علی. اثر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و کیفیت پروتئین در دانه سورگوم‏. مجله کشاورزی[Internet]. 1385؛8(1):59-68. Available from: https://sid.ir/paper/123859/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدجواد میرهادی، و علی مختصی بیدگلی، “اثر سطوح مختلف ازت بر روند رشد و کیفیت پروتئین در دانه سورگوم‏،” مجله کشاورزی، vol. 8، no. 1، pp. 59–68، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/123859/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا