مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

666
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر اخبار بر نوسان قیمت گروه های اصلی مواد غذایی در ایران: کاربرد مدل های GARCH غیرخطی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 28

چکیده

 امروزه بیشتر افراد باور دارند که اخبار, بازار را تحت تاثیر قرار می دهد و به دلیل پیشرفت روزافزون فناوری, جزئیات رویدادهای جهانی و محلی در رأس فعالیت های بازار منعکس می شود. از این رو هدف از این پژوهش, بررسی تاثیر اخبار بر نوسان قیمت گروه های اصلی مواد غذایی شامل گوشت, غلات و نان, روغن و چربی ها و لبنیات و تخم پرندگان در ایران می باشد. بدین منظور از مدل های GARCH غیرخطی با استفاده از داده های شاخص قیمت ماهانه مصرف کننده طی دوره زمانی 93-1381 بهره گرفته شد. برای گروه مواد غذایی گوشت مدل EGARCH (1, 1) و برای غلات و نان مدل GJR-GARCH (1, 1), برای روغن ها و چربی ها مدل TGARCH (1, 1) و برای لبنیات و تخم پرندگان مدل GJR-GARCH (1, 1) به عنوان مدل مناسب انتخاب شد. نتایج نشان می دهد مجموع a+b, به عنوان پایداری اخبار برای هر چهار گروه غذایی بالاتر از 0.91 می باشد که مبین پایداری بالای اخبار یا شوک ها در نوسان قیمت گروه های مواد غذایی می باشد و در این میان تاثیر اخبار بر بازار غلات و نان ماندگارتر از تاثیر اخبار بر بازار سه گروه دیگر است. به عبارت دیگر تاثیر اخبار منتشر شده بر بازارهای تحت بررسی به آرامی و تدریجی از بین می روند و هر خبری تاثیر درازمدت بر قیمت گروه های اصلی مواد غذایی خواهد داشت. توصیه می شود مسوولان امر و برنامه ریزان اقتصادی و سیاسی کشور تلاش و همت زیادی در مدیریت اخبار چه از طریق رسانه های دولتی و چه خصوصی داشته به طوری که اخبار مبتنی بر نیازها و بدون جهت گیری مثبت و منفی در بازار مواد غذایی به ویژه گروه غلات و نان منعکس شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قهرمان زاده، محمد، باسی، سعدی، و پیش بهار، اسماعیل. (1395). بررسی تاثیر اخبار بر نوسان قیمت گروه های اصلی مواد غذایی در ایران: کاربرد مدل های GARCH غیرخطی. اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)، 10(2 )، 1-28. SID. https://sid.ir/paper/124418/fa

    Vancouver: کپی

    قهرمان زاده محمد، باسی سعدی، پیش بهار اسماعیل. بررسی تاثیر اخبار بر نوسان قیمت گروه های اصلی مواد غذایی در ایران: کاربرد مدل های GARCH غیرخطی. اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)[Internet]. 1395؛10(2 ):1-28. Available from: https://sid.ir/paper/124418/fa

    IEEE: کپی

    محمد قهرمان زاده، سعدی باسی، و اسماعیل پیش بهار، “بررسی تاثیر اخبار بر نوسان قیمت گروه های اصلی مواد غذایی در ایران: کاربرد مدل های GARCH غیرخطی،” اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)، vol. 10، no. 2 ، pp. 1–28، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/124418/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button