مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,178
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

618
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تنش رطوبتی در مراحل مختلف رشد بر عملکرد و کارآیی مصرف آب در ارقام گندم

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 36

چکیده

 با توجه به محدودیت منابع آبی, تعیین حداقل مقدار آبی که منجر به تولید حداکثر عملکرد می شود از اهمیت بسیار برخوردار است. در این راستا پژوهشی در سال زراعی 83-1382 به طور همزمان در دو منطقه تربت جام و کرج, به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور و در چهار تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل 9 رژیم مختلف آبیاری بر مبنای درصد تخلیه رطوبتی خاک بود که عبارت بودند از T1 (آبیاری در 40 درصد تخلیه رطوبتی در تمام دوره رشد)؛ T2 و T3 آبیاری به ترتیب در 60 درصد و 80 درصد تخلیه رطوبتی از ابتدای طویل شدن ساقه ها تا پایان دوره رشد)؛ T4 و T6 آبیاری به ترتیب در 60 درصد و 80 درصد تخلیه رطوبتی در زمان گلدهی, آبیاری در 40 درصد تخلیه رطوبتی در سایر مراحل رشد)؛ T5 و T7 آبیاری در 40 درصد تخلیه رطوبتی تا زمان گلدهی؛ آبیاری به ترتیب در 60 درصد و 80 درصد تخلیه رطوبتی از زمان گلدهی تا پایان دوره رشد)؛ T8 آبیاری در 40 درصد تخلیه رطوبتی تا زمان گلدهی؛ قطع آبیاری از گلدهی تاپایان دوره رشد)؛ و T9 آبیاری در 40 درصد تخلیه رطوبتی تا ابتدای پر شدن دانه؛ قطع آبیاری در طول دوره پر شدن دانه). فاکتور دوم شامل سه رقم گندم (چمران, مرودشت و گاسپارد) بود. نتایج نشان داد که انجام کم آبیاری آخر فصل, نسبت به اعمال تیمارهای کم آبیاری در مراحل ابتدایی رشد تاثیر زیادتری بر عملکرد و کارایی مصرف آب داشت, و مراحل گلدهی و دانه بندی حساس ترین مراحل به تنش بودند. کارایی مصرف آب در بین تیمارهای مختلف تنش رطوبتی بین 0.17 تا 1.34 کیلوگرم در مترمکعب در نوسان بود. واکنش ارقام گندم به رژیم های آبیاری در دو منطقه مورد بررسی متفاوت بود و شرایط گرم و خشک حاکم در تربت جام منجر به مصرف آب بیشتر و کارایی مصرف آب کمتر در این منطقه شد. در بین صفات مورد مطالعه عملکرد دانه بیشترین تاثیر مستقیم را بر کارایی مصرف آب داشت و بعد از آن میزان آب مصرفی مابقی تغییرات کارایی مصرف آب را توجیه کرد. بنابراین به نظر می رسد مدیریت آبیاری گندم به ویژه در مراحل انتهایی رشد از اهمیت ویژه ای برخوردار است, و باید در هر منطقه مطابق با شرایط اقلیمی حاکم مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاک نژاد، فرزاد، جامی الاحمدی، مجید، وزان، سعید، و اردکانی، محمدرضا. (1388). بررسی تاثیر تنش رطوبتی در مراحل مختلف رشد بر عملکرد و کارآیی مصرف آب در ارقام گندم . تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 2(3)، 17-36. SID. https://sid.ir/paper/134920/fa

    Vancouver: کپی

    پاک نژاد فرزاد، جامی الاحمدی مجید، وزان سعید، اردکانی محمدرضا. بررسی تاثیر تنش رطوبتی در مراحل مختلف رشد بر عملکرد و کارآیی مصرف آب در ارقام گندم . تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1388؛2(3):17-36. Available from: https://sid.ir/paper/134920/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد پاک نژاد، مجید جامی الاحمدی، سعید وزان، و محمدرضا اردکانی، “بررسی تاثیر تنش رطوبتی در مراحل مختلف رشد بر عملکرد و کارآیی مصرف آب در ارقام گندم ،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 2، no. 3، pp. 17–36، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/134920/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button