مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,509
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

676
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر حذف آبیاری در مراحل رشد گندم بر کارآیی مصرف آب و عملکرد کمی و کیفی آن

صفحات

 صفحه شروع 137 | صفحه پایان 145

چکیده

 خشکی و کم آبی یکی از مهمترین عوامل محیطی محدود کننده تولید گندم در مناطق خشک و نیمه خشک می باشد. به منظور تعیین حساسیت گندم به تنش های رطوبتی (قطع آب) در مراحل مختلف رشد و مشخص نمودن حساسترین مرحله آبیاری گندم, آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار به مدت دو سال در ایستگاه تحقیقاتی کهریز ارومیه اجرا شد. فاکتور اول زمان آبیاری و فاکتور دوم مقدار آب آبیاری هر دو در سه سطح بصورت زیر: =t1 انجام آبیاری در مراحل خوشه رفتن, گل دادن و دانه بستن =t2 انجام آبیاری در مراحل گل دادن و دانه بستن =t3 انجام آبیاری در مرحله دانه بستن =W1 آبیاری به مقدار 40% تبخیر از تشتک کلاس A =W2 آبیاری به مقدار 70% تبخیر از تشتک کلاس A =W3 آبیاری به مقدار 100% تبخیر از تشتک کلاس A به علت عدم وقوع بارندگی در هنگام سبز شدن در پائیز و ساقه رفتن در بهار آبیاری یکنواخت به ترتیب برابر 50 و 80 میلی متر اعمال گردید و از مرحله خوشه رفتن تیمارهای آزمایش مطابق الگوی طرح اعمال شدند که جمع کل آب مصرفی با منظور نمودن آبیاری یکنواخت و بارندگی موثر در تعیین کارآئی مصرف آب استفاده گردید. تجزیه و تحلیل آماری بر روی عملکرد محصول و کارآیی مصرف آب, وزن هزار دانه و درصد پروتئین صورت گرفت و مشخص شد که اثر تمامی عوامل یعنی زمان آبیاری, مقدار آب و اثر متقابل زمان آبیاری و مقدار آب بر روی عملکرد, کارآیی مصرف آب و وزن هزار دانه و درصد پروتئین معنی دار هستند همچنین مقایسه میانگین ها با استفاده از روش دانکن صورت پذیرفت. این آزمایش نشان داد که حداکثر عملکرد, درصد پروتئین و کارآئی مصرف آب از تیمار t1W2 به ترتیب با مقدار 5.59 تن در هکتار, 11.8 درصد و 1.6 کیلوگرم بر متر مکعب حاصل شده است. بنابراین انجام آبیاری در سه مرحله خوشه رفتن, گل دادن و دانه بستن با مقدار 70% تبخیر از تشت کلاس A توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رضوی، رقیه. (1387). اثر حذف آبیاری در مراحل رشد گندم بر کارآیی مصرف آب و عملکرد کمی و کیفی آن. علوم خاک و آب، 22(1)، 137-145. SID. https://sid.ir/paper/15970/fa

    Vancouver: کپی

    رضوی رقیه. اثر حذف آبیاری در مراحل رشد گندم بر کارآیی مصرف آب و عملکرد کمی و کیفی آن. علوم خاک و آب[Internet]. 1387؛22(1):137-145. Available from: https://sid.ir/paper/15970/fa

    IEEE: کپی

    رقیه رضوی، “اثر حذف آبیاری در مراحل رشد گندم بر کارآیی مصرف آب و عملکرد کمی و کیفی آن،” علوم خاک و آب، vol. 22، no. 1، pp. 137–145، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15970/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button