مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

922
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

522
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سمیت آهن بر رشد چهار رقم برنج ایرانی با تاکید بر برخی جنبه های بیوشیمایی در متحمل ترین رقم

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 120

چکیده

 در این پژوهش اثرات سه تیمار آهن (صفر, 250 و 500 میلی گرم در لیتر) بر روی چهار رقم برنج شامل ارقام شفق, خزر, هاشمی و صدری در شرایط گلدانی مطالعه شد. پس از شناسایی رقم شفق به عنوان متحمل ترین رقم, تغییرات برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در محیط کشت شنی و با محلول غذایی یوشیدا, بر روی این رقم و با تیمارهای 10 (شاهد) و 250 میلی گرم در لیتر آهن انجام شد. این آزمایشات به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه انجام شد. نتایج آزمایشات کشت در خاک مزرعه نشان داد که در تیمارهای 250 و 500 میلی گرم در لیتر آهن در همه ارقام, رشد رویشی به ویژه رشد ریشه گیاهان و مقدار آب نسبی گیاه به صورت معنی داری کاهش یافت. بیشترین کاهش رشد رویشی در رقم خزر و کم ترین کاهش در رقم شفق بود. انباشتگی آهن در شرایط سمیت آهن نسبت به شاهد در ریشه بیشتر از بخش هوایی بود. غلظت پتاسیم در همه ارقام کاهش یافت, اما کم ترین میزان کاهش پتاسیم تحت تیمار سمیت آهن در رقم شفق دیده شد. نتایج آزمایشات کشت در محیط شنی در رقم شفق نشان داد که تیمار 250 میلی گرم در لیتر آهن احتمالا از طریق تنش اکسیداتیو مقدار کلروفیل را کاهش داده و در نتیجه با کاهش فتوسنتز مقدار پروتیئن و قندهای محلول کم شد. افزایش اسیدهای آمینه کل در تیمار سمیت آهن نتیجه تجزیه و یا کاهش سنتز پروتین ها است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهربان، پویان، و عبدل زاده، احمد. (1390). اثرات سمیت آهن بر رشد چهار رقم برنج ایرانی با تاکید بر برخی جنبه های بیوشیمایی در متحمل ترین رقم. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 4(3)، 103-120. SID. https://sid.ir/paper/134969/fa

    Vancouver: کپی

    مهربان پویان، عبدل زاده احمد. اثرات سمیت آهن بر رشد چهار رقم برنج ایرانی با تاکید بر برخی جنبه های بیوشیمایی در متحمل ترین رقم. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1390؛4(3):103-120. Available from: https://sid.ir/paper/134969/fa

    IEEE: کپی

    پویان مهربان، و احمد عبدل زاده، “اثرات سمیت آهن بر رشد چهار رقم برنج ایرانی با تاکید بر برخی جنبه های بیوشیمایی در متحمل ترین رقم،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 4، no. 3، pp. 103–120، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/134969/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button