مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,377
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

632
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های کمی و کیفی ژنوتیپ های ذرت سیلوئی در منطقه ورامین

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 38

چکیده

 به منظور بررسی صفات آگرومورفولوژیک و فیزیولوژیک ژنوتیپ های مختلف ذرت سیلوئی, آزمایشی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران در سال زراعی 89-1388 اجرا شد. در این آزمایش 20 ژنوتیپ ذرت سیلوئی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار مورد مقایسه قرار گرفتند. در این آزمایش صفاتی چون طول دوره رشد, تعداد برگ, ارتفاع بوته, قطر ساقه, وزن خشک تر و خشک برگ, وزن تر و خشک ساقه, وزن تر و خشک غلاف, وزن تر و خشک بلال, عملکرد تر و خشک علوفه و صفات کیفی علوفه مورد ارزیابی قرار گرفتند. در بررسی همبستگی بین صفات, بیشترین همبستگی را وزن خشک ساقه, غلاف و بلال با عملکرد علوفه داشتند. ژنوتیپ دوم (K3547.4 ´ MO17) در اکثر صفات مورد بررسی از جمله تعداد برگ, قطر ساقه, وزن تر و خشک غلاف, وزن تر و خشک بلال, طول دوره رشد و عملکرد خشک علوفه دارای بالاترین میزان بود. از نظر کیفیت علوفه نیز, ژنوتیپ های  (KLM76004.2-1-7-2-1-1-1-1 ´ K19.1) 16و (KSC670 (K3653.2 ´ K19)) 18 بیشترین درصد قابلیت هضم علوفه خشک و ژنوتیپ 2 بیشترین درصد پروتئین خام, درصد فیبر نامحلول و درصد خاکستر را نشان دادند. ژنوتیپ 18 نیز بالاترین درصد انرژی متابولیسمی را به خود اختصاص داد. به نظر می رسد که ژنوتیپ 16 که از ارتفاع متوسط ولی پربرگ, با وزن ساقه متوسط و وزن بلال نسبتا بالا و کیفیت علوفه خوب برخوردار بود, از اهمیت ویژه ای برخوردار است و می تواند انتخاب خوبی برای منطقه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احتشامی، سیدمحمدرضا، ابراهیمی، پگاه، و زند، بهنام. (1391). بررسی ویژگی های کمی و کیفی ژنوتیپ های ذرت سیلوئی در منطقه ورامین. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 5(4)، 19-38. SID. https://sid.ir/paper/135102/fa

    Vancouver: کپی

    احتشامی سیدمحمدرضا، ابراهیمی پگاه، زند بهنام. بررسی ویژگی های کمی و کیفی ژنوتیپ های ذرت سیلوئی در منطقه ورامین. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1391؛5(4):19-38. Available from: https://sid.ir/paper/135102/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدرضا احتشامی، پگاه ابراهیمی، و بهنام زند، “بررسی ویژگی های کمی و کیفی ژنوتیپ های ذرت سیلوئی در منطقه ورامین،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 5، no. 4، pp. 19–38، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/135102/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button