مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

667
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

566
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پرایمینگ با اسید سالیسیلیک بر خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی بذور پیر شده ماریتیغال (Silybum marianum)

صفحات

 صفحه شروع 223 | صفحه پایان 234

چکیده

 به منظور بررسی نقش احتمالی اسید سالیسیلیک بر کاهش اثر پیری بذر ماریتیغال, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سال 1392 اجرا شد. عامل های آزمایش شامل پرایمینگ با اسید سالیسیلیک در پنج سطح (شاهد, 500, 1000, 1500 و 2000 میلی گرم بر لیتر) و پیری تسریع شده در 4 سطح (شاهد (پیر نشده), 2, 4 و 6 روز پیری تسریع شده) بود. در این مطالعه درصد جوانه زنی, ضریب سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه, طول ساقه چه, وزن خشک ریشه چه و ساقه چه, شاخص طولی قدرت, میزان استفاده از ذخایر بذر, کارایی ذخایر پویا شده, کسر ذخایرمصرفی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان (کاتالاز, پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که پیری تسریع شده سبب کاهش درصد جوانه زنی, ضریب سرعت جوانه زنی, شاخص های رشد گیاهچه, شاخص های قدرت و کارایی استفاده از ذخایر پویا شده, کسر ذخایر و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و افزایش و میزان استفاده از ذخایر شد. پرایمینگ موجب کاهش تاثیر پیری شد و غلظت 1000 میلی گرم بر لیتر اسید سالیسیلیک دارای بیشترین تاثیر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پرمون، قاسم، عبادی، علی، جهانبخش گده کهریز، سدابه، و داوری، مهدی. (1393). تاثیر پرایمینگ با اسید سالیسیلیک بر خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی بذور پیر شده ماریتیغال (Silybum marianum). تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 7(4)، 223-234. SID. https://sid.ir/paper/135136/fa

    Vancouver: کپی

    پرمون قاسم، عبادی علی، جهانبخش گده کهریز سدابه، داوری مهدی. تاثیر پرایمینگ با اسید سالیسیلیک بر خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی بذور پیر شده ماریتیغال (Silybum marianum). تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1393؛7(4):223-234. Available from: https://sid.ir/paper/135136/fa

    IEEE: کپی

    قاسم پرمون، علی عبادی، سدابه جهانبخش گده کهریز، و مهدی داوری، “تاثیر پرایمینگ با اسید سالیسیلیک بر خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی بذور پیر شده ماریتیغال (Silybum marianum)،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 7، no. 4، pp. 223–234، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/135136/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button