مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

990
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزایش غلظت دی اکسید کربن بر رشد و توانایی رقابتی سویا و ارزن با علف های هرز سلمه تره و تاج خروس

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 18

کلیدواژه

افزایش غلظتQ2
sans-serif; font-size: 8pt" dir="ltr">CO2Q2

چکیده

 به منظور بررسی اثر افزایش غلظت CO2 بر رشد و توانایی رقابتی درون گونه ای و بین گونه ای سویا (Glycine max) و ارزن (Panicum miliaceum) در برابر علف های هرز سلمه تره (Chenopodium albam) و تاج خروس (Amaranthus retroflexus) آزمایشی با استفاده از دو غلظت معمولی (350 پی پی ام) و افزایش یافته (700 پی پی ام) انجام شد. گیاهان به صورت خالص و مخلوط در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل در شرایط کنترل شده کشت شدند. نتایج نشان داد که با افزایش غلظتCO2 , شاخص کلروفیل در تمام گونه ها بین 6 تا 30 درصد افزایش یافت اما در گونه های سه کربنه در حال مخلوط به طور میانگین 20 و در چهار کربنه ها 12 درصد افزایش یافت. با افزایش CO2 وزن ریشه, وزن برگ و وزن ساقه در گونه های سه کربنه به طور میانگین به ترتیب 0.75, 2.61 و 2.43 گرم افزایش یافت, در حالی که در گونه های چهار کربنه این مقادیر به ترتیب 0.04, 1.18 و 0.40 گرم بود. در گونه های چهارکربنه در غلظت CO2 افزایش یافته و در کشت مخلوط با سه کربنه, وزن خشک اندام های هوایی کاهش یافت. مقایسه توانایی رقابتی بر اساس عملکرد نسبی (PRY) گیاهان نشان داد که با افزایشCO2 , PRY سویا 8.9 و 9.6 درصد به ترتیب در برابر ارزن و تاج خروس افزایش یافت در حالی که در ارزن در برابر گیاهان سه کربنه تا 36 کاهش یافت. این امر نشان می دهد برهمکنش گیاه زراعی- علف هرز به شدت تحت تغییرات غلظت CO2 قرار می گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میری، حمیدرضا، و رستگار، احمد. (1391). اثر افزایش غلظت دی اکسید کربن بر رشد و توانایی رقابتی سویا و ارزن با علف های هرز سلمه تره و تاج خروس. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 5(1)، 1-18. SID. https://sid.ir/paper/135147/fa

    Vancouver: کپی

    میری حمیدرضا، رستگار احمد. اثر افزایش غلظت دی اکسید کربن بر رشد و توانایی رقابتی سویا و ارزن با علف های هرز سلمه تره و تاج خروس. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1391؛5(1):1-18. Available from: https://sid.ir/paper/135147/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا میری، و احمد رستگار، “اثر افزایش غلظت دی اکسید کربن بر رشد و توانایی رقابتی سویا و ارزن با علف های هرز سلمه تره و تاج خروس،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 5، no. 1، pp. 1–18، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/135147/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button