مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,037
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

716
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سویه های باکتری سودوموناس (Pseudomonas fluorescens) بر صفات مرفوفیزیولوژیک و جذب عناصر غذایی در برخی ارقام برنج

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 149

چکیده

 به منظور مطالعه اثر باکتری های محرک رشد بر صفات مرفوفیزیولوژیک و جذب عناصر غذائی دو رقم برنج, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار در سال زراعی 1388-89 در موسسه تحقیقات برنج رشت به اجرا درآمد. عامل رقم در 2 سطح (هاشمی و خزر) و سویه های باکتری سودوموناس در هشت سطح به همراه یک تیمار با مصرف کود شیمیایی (بدون باکتری) در نظر گرفته شدند. در این آزمایش, اثر رقم و اثر باکتری بر بیشتر صفت های مورد مطالعه معنی دار بود. بیشتر ویژگی های مورد مطالعه در رقم خزر در مقایسه با رقم هاشمی واکنش بهتری به باکتری های محرک رشد گیاه نشان دادند. نتایج نشان داد که باکتری های محرک رشد تمام ویژگی های مورد ارزیابی برنج را در مقایسه با شاهد بهبود بخشید. استفاده از این ریزجانداران باعث افزایش نیتروژن, فسفر, پتاسیم, کلسیم و آهن در بافت های گیاه شد, اما بر روی جذب منیزیم تاثیری نداشت. در بین سطوح مختلف باکتری, تیمار تلقیح بذر با سویه های 168, 177 و 93 نسبت به بقیه سویه ها اثر بارزتری بر تمامی صفت های مورد ارزیابی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امین دلدار، زهرا، احتشامی، سیدمحمدرضا، شهدی کومله، عباس، و خاوازی، کاظم. (1391). تاثیر سویه های باکتری سودوموناس (Pseudomonas fluorescens) بر صفات مرفوفیزیولوژیک و جذب عناصر غذایی در برخی ارقام برنج. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 5(1)، 141-149. SID. https://sid.ir/paper/135151/fa

    Vancouver: کپی

    امین دلدار زهرا، احتشامی سیدمحمدرضا، شهدی کومله عباس، خاوازی کاظم. تاثیر سویه های باکتری سودوموناس (Pseudomonas fluorescens) بر صفات مرفوفیزیولوژیک و جذب عناصر غذایی در برخی ارقام برنج. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1391؛5(1):141-149. Available from: https://sid.ir/paper/135151/fa

    IEEE: کپی

    زهرا امین دلدار، سیدمحمدرضا احتشامی، عباس شهدی کومله، و کاظم خاوازی، “تاثیر سویه های باکتری سودوموناس (Pseudomonas fluorescens) بر صفات مرفوفیزیولوژیک و جذب عناصر غذایی در برخی ارقام برنج،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 5، no. 1، pp. 141–149، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/135151/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button