Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

925
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

622
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تنش شوری بر عملکرد و اجزا عملکرد لاین های اولیه غله جدید تریتی پایرم (AABBEbEb) در مقایسه با گندم و تریتیکاله

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 16

چکیده

 غله جدید تریتی پایرم یک گندم هگزاپلوئید مصنوعی (6x=42=2n, AABBEbEb) است که از تلاقی بین گونه تریتیکوم دوروم (2n=4x=28, AABB) با تینوپایرم بسارابیکوم (2n=2x=14, EbEb) به دست آمده است. در این بررسی پتانسیل مقاومت به شوری لاین های اولیه این گندم جدید به نمک کلرید سدیم در یک آزمایش کرت های خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در محیط کشت هیدروپونیک مطالعه شد. شوری به عنوان فاکتور اصلی در سه سطح (شاهد (0), 100 و 200 میلی مولار) و ژنوتیپ شامل سه لاین اولیه تریتی پایرم (La/b, Ka/b و St/b), نسل های F4, F5, F6 لاین ترکیبی تریتی پایرم اولیه (Ka/b) (Cr/b), رقم گندم دوروم کرسو و لاین امیدبخش تریتیکاله (Ma45) به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. صفات طول سنبله اصلی, تعداد گل و گلچه بارور در سنبله اصلی, وزن و تعداد دانه در سنبله اصلی و فرعی, وزن هزاردانه, عملکرد دانه در بوته, عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت اندازه گیری یا شمارش گردیدند. تاثیر سطوح مختلف شوری برای اکثر صفات در سطح احتمال یک درصد معنی دار شد, همچنین بین ژنوتیپ های مورد بررسی برای کلیه صفات فوق اختلاف معنی دار به دست آمد. اگرچه همه صفات در اثر تنش شوری کاهش یافتند اما میزان این کاهش در لاین های تریتی پایرم اولیه نسبت به ارقام شاهد کم تر بود که بیانگر مقاومت بیش تر آن ها نسبت به سایر ارقام و لاین های مورد مطالعه بود. به طوری که لاین تریتی پایرم (Ka/b)(Cr/b)(F6) به عنوان مقاوم ترین لاین معرفی گردید زیرا دارای بالاترین عملکرد بیولوژیک, شاخص برداشت و عملکرد دانه در بوته در تنش 200 میلی مولار شوری بود بنابراین استفاده از لاین های تریتی پایرم اولیه, به ویژه لاین (Ka/b)(Cr/b)(F6), در نواحی متاثر از تنش شوری, بالاخص برای احیا مراتع و تولید علوفه توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رازقی جهرمی، فاطمه، شاهسوندحسنی، حسین، و رضایی، عبدالحمید. (1390). بررسی تاثیر تنش شوری بر عملکرد و اجزا عملکرد لاین های اولیه غله جدید تریتی پایرم (AABBEbEb) در مقایسه با گندم و تریتیکاله. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 4(1)، 1-16. SID. https://sid.ir/paper/135253/fa

    Vancouver: کپی

    رازقی جهرمی فاطمه، شاهسوندحسنی حسین، رضایی عبدالحمید. بررسی تاثیر تنش شوری بر عملکرد و اجزا عملکرد لاین های اولیه غله جدید تریتی پایرم (AABBEbEb) در مقایسه با گندم و تریتیکاله. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1390؛4(1):1-16. Available from: https://sid.ir/paper/135253/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه رازقی جهرمی، حسین شاهسوندحسنی، و عبدالحمید رضایی، “بررسی تاثیر تنش شوری بر عملکرد و اجزا عملکرد لاین های اولیه غله جدید تریتی پایرم (AABBEbEb) در مقایسه با گندم و تریتیکاله،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 4، no. 1، pp. 1–16، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/135253/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا